2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Nem foglalkozik a kiszivárgott hangfelvétellel Tóth Bertalan

Hír TV

2019. április 10., szerda 17:36

A hangfelvétel egy kampányfelkészítőn készült, most pedig már a kampány közepén járnak, így ezzel már nem foglalkozik. - így reagált a Hír TV Híradójának az MSZP elnöke. Dobrev Klára a DK EP-listavezetője azt mondta: nem olvasta a cikket, de nem miattuk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum pedig már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni.

„Az MSZP-Párbeszéd szövetség valóban egy teljes összellenzéki listát szeretett volna lengyel mintára az európai parlamenti választáson ez nem jött létre.” 

Válaszolta a Hír TV Híradójának Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke, miután arról kérdeztük, egyetértenek-e azzal, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja miatt nem valósult meg a közös baloldali EP-lista? Tóth Bertalan, az MSZP elnöke erről egy a Magyar Nemzethez kiszivárgott hangfelvételen beszél aktivistáik előtt. Hiába kérdezett rá ismét a Hír TV, Szabó Tímea nem adott egyértelmű választ.

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjéhez fordulta a Hír TV Híradója, hogy hibásnak érzik-e saját magukat a közös lista meghiúsulásában. Dobrev Klára először azzal hárította a kérdést, hogy nem olvasta a Magyar Nemzet cikkét. 

Az MSZP elnökét is szerette volna televíziónk riportere megkérdezni a felvételről, de ő már nem foglakozik vele.

"Ez a hangfelvétel egy kampány felkészítő összejövetelen készült, most már a kampány közepén vagyunk, ezzel foglalkozunk. Köszönöm szépen!" – mondta Tóth Bertalan.

Gyurcsány Ferenc úgy tűnik nem haragudott meg szövetségesére a felvételen elhangzók miatt. Közösségi oldalán bejelentette: aláírta az MSZP ajánlóívét is. Mint írja: Miért ne tette volna.

Hír TV