2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Hatalmas repedések keletkeztek az az M30-as autópálya burkolatán + videó

M0

Teljes szélességében le kellett zárni az M30-as autópályát Szikszó térségében, mert hatalmas repedések keletkeztek a burkolaton. Az állam felszólította az osztrák kivitelezőt, hogy javítsa ki a hibát, a vállalat azt közölte: nem az ő hibájukból mozdult el a föld-alap.

  • Hatalmas repedések keletkeztek az az M30-as autópálya burkolatán + videó

ég nincs két és fél éve, hogy átadták a forgalomnak az M30-as autópályát. A 2018 márciusában indult 200 milliárdos beruházás kivitelezője egy osztrák cég volt, és ez az előző uniós költségvetés egyik legnagyobb összegű hazai projektje volt. Ez azonban ma nem látszik az út mai állapotán. 

A HírTV tudósítója így fogalmazott a helyszínen: "Mögöttem látható az az útlezárás, ami az autósoknak azt bizonyítja, hogy erre az útszakaszra bizony nem hajthatnak rá. Az M30-as autópálya Szikszó és Miskolc észak közötti szakaszán ugyani az útpálya olyan szinten megrongálódott, ami már balesetveszélyessé teszi a rajta való közlekedést. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi időbe telhet a hiba kijavítása, az viszont biztos, hogy az autósok több hónapig nem használhatják majd a pályát.”

Egy, az internetre felkerült videóból jól látszik, hogy egy 150 méteres szakaszon hatalmas repedések vannak a burkolaton. Úgy tudni, a földalap mozdult el, emiatt sérült a burkolat. Az üzemeltető biztonsági okokból kénytelen volt lezárni, nem kizárt, hogy akár nyár közepéig sem lehet rá felhajtani.

Szimicsku László, a MKIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: “Az érintett autópálya, az M30ról beszélünk 2022 szeptember 1 óta van a kezelésünkben. Ennek az autópályának sem beruházói, sem kivitelezői nem voltunk, így a kialakult helyzetben azt tudtuk tenni, hogy miután olyan mértékűvé vált az elmozdulás, lezártuk mindkét irányba Szikszó térségében és teljes szélességében az autópályát.” Szimicsku László hozzátette: mivel garanciális az autópálya, ezért értesítették a beruházó magyar államot, aki értesítette a kivitelezőt, az osztrák Strabagot, és felszólította a hiba kijavítására. Sajtóhírek szerint azonban a cég hárít, szerinte nem a kivitelezés hibájából repedt fel a burkolat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!