2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hatalmas fejlődés előtt a Miskolci Állatkert

Az utóbbi évtized legsikeresebb évét zárta a Miskolci Állat és Kultúrpark. 2018-ban a látogatók száma átlépte a százezret. Tavaly 90 állatkölyök született a Vadasparkban, köztük a világszerte is ritkaságnak számító perzsa leopárd.

  • Hatalmas fejlődés előtt a Miskolci Állatkert

Egy éves is elmúlt már az a perzsa leopárdkölyök, ami 2017 decemberében született a Miskolci Állatkertben. A tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja volt ez a Vadasparkban. A faj a természetben is ritkaságnak számít, kevesebb, mint ezer egyed él belőle, állatkertekben pedig körülbelül 100 található.

Az alig tíz centis szurikáta bébikre is sokan kíváncsiak voltak tavaly. Belőlük három született az elmúlt évben az állatkertben.

Nagyon aranyosak igazából. Nagyon cuki mozgásaik vannak, meg ahogy nyújtózkodnak, olyan aranyosak.– mondja Drótos Emma. A látogatók számára is nagy élmény azt látni, hogy hogyan, milyen formában nevelik föl utódaikat az állat szülők.

Tavaly 90 kölyök jött a világra az állatkertben, ők jelentik az egyik legnagyobb vonzerőt a látogatók számára. Emellett az olyan hagyományos programok, mint az éjszakai állatkerti séta, a látványetetések, és a különböző táborok is hozzájárultak ahhoz, hogy több mint százezer vendéget fogadott 2018-ban a Miskolci Állat és Kultúrpark.

Nem csak passzívan egy élményt próbálunk kínálni, hanem nagyon sok programot is felkínálunk a látogatók számára. Éves programtervünk van, az éves programterv alapján haladunk, és a sajtó – nyilatkozta a Miskolci Állat és Kultúrpark igazgatója, Molnár Attila. 

jóvoltából ezt a nagyközönség részére is el tudjuk juttatni. Úgy gondolom, hogy ezek összessége az, ami eredményezte azt, hogy viszonylagosan jelentős mértékű látogatói létszám emelkedés következett be az állatkert életében. Ebben az évben jelentős fejlesztéseket és átalakítást is tervez az idén 35 esztendős állatkert. A kitűzött cél az idei látogatószám megtartása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!