2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Használt számítógépekkel segíti a családokat Szekszárd

Használt asztali számítógépekkel segíti Szekszárd önkormányzata azokat a szülőket, akiknek gyerekei ezek hiánya miatt nem tudnak részt venni a távoktatásban. A város polgármestere azt ígéri, heteken belül valamennyi ilyen családnál megoldódik ez a probléma.

  • Használt számítógépekkel segíti a családokat Szekszárd

Szekszárdon is sok olyan család van, ahol a gyerekek megfelelő eszköz híján nehezen tudnak dolgozni az online órákon. Rajtuk segít az önkormányzat és egy helyi vállalkozás.

Az osztályfőnöktől hallottuk, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy lehet igényelni gépeket. Akinek nincs otthon számítógépe, vagy laptopja és örültünk ennek a lehetőségnek, mert nekünk is csak okos telefon van, és mind a két gyerekem azon által tanult

- mondta Borbély Mariann.

A 30 használt asztali számítógépet nehéz volt beszerezni, mert az utóbbi időben megnőtt irántuk a kereslet.

Semelyik nagykerben sem tudtunk laptopokat szerezni. Tehát annyira kifosztottak mindent. Ugye minden cég távmunkára küldte a dolgozóit is, és ez által, az összes gép, ami nagykerekben fellelhető volt, azt fölvásárolták

- fogalmazott a Tarr Kft. tulajdonosa, Tarr János.

A családok internet elérhetőséget is kapnak, ennek költségeit a tanév végéig az önkormányzat fizeti. Szekszárd polgármestere azt ígéri, az akciót folytatni fogják. 

Ez az első 30 gép reményeim szerint egy indikátor. Megindítja azt a folyamatot, amelyet több cég is jelzett felém, hogy használt laptopokat, számítógépeket szívesen felajánlanának. Ezt fogjuk fogadni és be fogjuk fogadni a következő napokban is. Tehát nem szeretnénk leállni. Egészen odáig fogjuk ezt folytatni, amíg mindenki számára a lehetőséget meg nem tudtuk teremteni

- mondta Szekszárd polgármestere, Ács Rezső.

A rászorulók kiválasztásában többek között a helyi nagycsaládosok egyesülete, és az egyedülálló szülők klubja segített. A gépek végleg a családok tulajdonában maradnak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!