2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Háromszoros túlárazás Újbudán

Hír TV

2020. február 21., péntek 19:09

Szórja a pénzt Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere: miközben a kerület parkfenntartási, felújítási, fejlesztési munkálataira a becsült ár háromszorosáért, 18 milliárd forintért bíztak meg egy konzorciumot, addig a szociális ellátásokon spórolnak: erre a feladatra, a fideszes kerületvezetés által biztosított összeg mindössze 40 százalékát szánják.

Negyven százalékkal kevesebb pénz jut idén Újbudán a szociális támogatásokra. A kerület honlapján közzétett költségvetés rendelet-tervezet szerint mindösszesen 268 millió forintot irányoznak elő a szociális ellátásokra, miközben a fideszes képviselőtestület egy évvel korábban még 425 millió forintot különített el ugyanerre a feladatra.

Miközben a szociális ellátásra sajnálja a pénzt Újbuda, addig a kerület parkfenntartási, felújítási, fejlesztési munkálataira már nem. A február 14-i közbeszerzési értesítőben megjelent adatok szerint a becsült összeg háromszorosáért, 5,8 milliárd forint helyett 18,7 milliárd forintért végezheti el ezt a munkát.

Szerettük volna megtudni a kerület polgármesterétől, hogy mi indokolta a pénzek ilyen elosztását. De az önkormányzat egyik alkalmazottja útját állta stábunknak.

A Gyurcsány-párti kerületvezető a parkrendezést egy három cégből álló konzorciummal végezteti. A három cégből az egyiknél, a Parkfenntartó Kft-nél, az a Kocsis László a tulajdonos, amelyik a Demszky-Hagyó érában a Főkert vezérigazgatója volt. De áttételesen kötődik a másik nyertes céghez, a Pannon Park Forest Kft-hez is.

A Kocsishoz köthető cégek nem csak Újbudán jutottak megbízáshoz. Az év elején budaörsi önkormányzattól kaptak megbízást.

Zuglóban pedig két éve, Karácsony Gergely polgármestersége idején a több botránnyal övezett Pillangó-park beruházásában is szerepet vállaltak. Ott az eredetileg 200 milliósra tervezett projekt végül 600 millióba került.

Hír TV