2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Háromszoros túlárazás Újbudán

Helyreigazító közlemény: 2020. február 21. napján a www.hirtv.hu online felületünkön közzétett „Háromszoros túlárazás Újbudán” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata a becsült összeg háromszorosáért, 5,8 milliárd forint helyett 18,7 milliárd forintért bízott meg egy konzorciumot a kerület parkfenntartási, felújítási, fejlesztési munkálatainak elvégzésére, ebből következően valótlanul állítottuk, hogy Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata háromszorosan túlárazta volna ezt a munkát.

  • Háromszoros túlárazás Újbudán

 

 

 

Szórja a pénzt Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere: miközben a kerület parkfenntartási, felújítási, fejlesztési munkálataira a becsült ár háromszorosáért, 18 milliárd forintért bíztak meg egy konzorciumot, addig a szociális ellátásokon spórolnak: erre a feladatra, a fideszes kerületvezetés által biztosított összeg mindössze 40 százalékát szánják.

Negyven százalékkal kevesebb pénz jut idén Újbudán a szociális támogatásokra. A kerület honlapján közzétett költségvetés rendelet-tervezet szerint mindösszesen 268 millió forintot irányoznak elő a szociális ellátásokra, miközben a fideszes képviselőtestület egy évvel korábban még 425 millió forintot különített el ugyanerre a feladatra.

Miközben a szociális ellátásra sajnálja a pénzt Újbuda, addig a kerület parkfenntartási, felújítási, fejlesztési munkálataira már nem. A február 14-i közbeszerzési értesítőben megjelent adatok szerint a becsült összeg háromszorosáért, 5,8 milliárd forint helyett 18,7 milliárd forintért végezheti el ezt a munkát.

Szerettük volna megtudni a kerület polgármesterétől, hogy mi indokolta a pénzek ilyen elosztását. De az önkormányzat egyik alkalmazottja útját állta stábunknak.

A Gyurcsány-párti kerületvezető a parkrendezést egy három cégből álló konzorciummal végezteti. A három cégből az egyiknél, a Parkfenntartó Kft-nél, az a Kocsis László a tulajdonos, amelyik a Demszky-Hagyó érában a Főkert vezérigazgatója volt. De áttételesen kötődik a másik nyertes céghez, a Pannon Park Forest Kft-hez is.

A Kocsishoz köthető cégek nem csak Újbudán jutottak megbízáshoz. Az év elején budaörsi önkormányzattól kaptak megbízást.

Zuglóban pedig két éve, Karácsony Gergely polgármestersége idején a több botránnyal övezett Pillangó-park beruházásában is szerepet vállaltak. Ott az eredetileg 200 milliósra tervezett projekt végül 600 millióba került.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!