2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Harminc éve temették újra Horthy Miklóst szülőhelyén

A XX. század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Fazekas Sándor országgyűlési képviselő. A kormányzót harminc éve helyezték végső nyugalomra szülővárosában, erre az évfordulóra emlékeztek ma, Kenderesen.

  • Harminc éve temették újra Horthy Miklóst szülőhelyén

Harminc évvel ezelőtt temették újra Horthy Miklóst szülőhelyén Kenderesen. Az 1993. szeptember negyedikei eseményről emlékeztek meg az alföldi városban.

Horthy Miklós 1920-tól 1944-ig volt Magyarország kormányzója. A portugáliai Estorilban hunyt el 1957 februárjában. Végakaratában meghagyta, hogy holttestét addig nem szállíthatják Magyarországra, míg a szovjet csapatokat ki nem vonulnak az országból.

Az évfordulón nagyon sokan részt vettek azok közül is, akik már 1993-ban is ott voltak Kenderesen. A Horthy-ligetben tartott beszédek után a kormányzó családi kriptájánál helyezték el az emlékezés koszorúit. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!