2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hárman vehették át a Mindszenty-emlékérmet

Idén hárman vehették át a Mindszenty-emlékérmet a Parlamentben. A díjakat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adta át.

Az egyik kitüntetett Bolberitz Pál, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanára, aki a kommunista időben az ifjúságért végzett kiemelkedő munkát, a rendszerváltás után pedig részt vett a Vatikán és a magyar állam közötti megállapodás előkészítésében. A második díjazott Horváth János közgazdász, az Országgyűlés korábbi korelnöke, aki részt vett a háború után a nemzeti ellenállásban. A kommunista diktatúrában halálra ítélték, de kiszabadult, később pedig Amerikában élt, dolgozott Reagan elnökkel is. Harmadikként pedig páter Ferenc B. Ervin ferences szerzetes vehette át a kitüntetést, az erdélyi népért végzett munkája elismeréseként. Őt a román kommunisták többször is halálra ítélték, de mindig megmenekült.

– Szerte az országban tapasztalni és a Kárpát-medence magyar lakta területein, sőt, Nyugat-Európában, a tengerentúlon, hogy bíboros urunk élete, gondolatai jelen vannak, és nemcsak bronz képmásokban, nemcsak festményekben, nemcsak könyvekben, nemcsak megidézett gondolatokban, hanem jelen vannak a gyakorlatban – fogalmazott Lezsák Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!