2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„Önnek 366 millió vesztegetési pénzt adtam”

Továbbra sem emlékszik az erzsébetvárosi gazdasági bizottság egykori SZDSZ-es elnöke arra, hogy több száz millió forint kenőpénzt kapott a kerületi ingatlanok kiszervezéséért. A koronatanú szerint volt, hogy Gál György kevesellte a milliókat. A Hunvald-per pénteki tárgyalásán a lehallgatott telefonbeszélgetésekből kiderült, a szocialista polgármester figyelmeztette vádlott-társát, ne álljon luxusautójával az önkormányzat elé.

Ismert, pénzbüntetésre ítélte, próbára bocsátotta, illetve megrovásban részesítette a Hunvald-per közokirat-hamisítással vádolt mellékszereplőit csütörtökön kihirdetett, elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság (FB).

Hunvald György nem lepődött meg azon, hogy a Fővárosi Bíróság csütörtökön bűnösnek mondta ki az erzsébetvárosi ingatlanpanama strómanjait. A bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt egykori VII. kerületi polgármester szerint az ő ügyét nem befolyásolja a közbülső ítélet. Hunvald úgy fogalmazott: „az én ítéletemhez képest nem tudom, mennyiben jelent bármit is, szerintem semmit. A tegnapi ítéletben szereplő vádlottakat én nem is ismertem.”

Az elsőrendű vádlott, Gál György ítéletét azonban jelentősen befolyásolhatja a koronatanú, Nagy György vallomása. Gál György ezzel kapcsolatban azt mondta: semmilyen pénz átadására nem került sor köztük, és soha semmilyen törvénytelen megállapodást nem kötött dr. Nagy Györggyel. A gyanúsítottból lett koronatanú továbbra is máshogy emlékszik. Mint fogalmazott: „Tisztázzuk akkor még egyszer: Önnek 366 millió vesztegetési pénzt adtam.”

Az ingatlaneladások előtt Gál Györgynek kenőpénzt fizető vállalkozó szerint volt, hogy az egykori liberális politikus kevesellte a kapott összeget. „Örülnék, ha meglennének azok a beszélgetések, amikor 2005 tavaszán felhívott engem, hogy Dolinay Esztertől átvesz olyan 100 millió forintot, és miért nem visznek még pénzeket” – fogalmazott.

A tárgyaláson lejátszott hangfelvételek azt bizonyítják, hogy az ingatlanbiznisz idején Nagy és Gál még tegeződtek, naponta egyeztettek sörözőkben és kávézókban a kiszervezni kívánt ingatlanokról.

Az egyik felvételen ez a szöveg hallható:

Nagy: Szia druszám, itt Gyurika! Kerestelek!

Gál: Igen, mondjad!

Nagy: Na, figyusz, tíz percet kéne beszélnünk folyó ügyekről, mikor tudnál fogadni?

Gál: Hívjál fel egy fél óra múlva, jó?

Nagy: Csók, szia!

 

A lehallgatott telefonbeszélgetésekből az is kiderült, az ügy kirobbanása után Hunvald már figyelmeztette Gált, ne álljon luxusautójával az önkormányzat épülete elé.

A büntetőperből egyelőre kimaradt Czibula Csaba. Az egykori fideszes képviselő Mexikóból írt levelet a bíróságnak, amelyben azt állította, 2008 óta tudják a nyomozók külföldi tartózkodási helyét. Czibula tagadta, hogy bujkálna, szerinte írásban már leírta, mit tud a VII. kerületi ingatlanpanamáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!