2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

"Hamarosan megfagyunk"

Rendkívüli szünetet rendeltek el a Somogy megyei Inke iskolájában, mert november óta nincs fűtés az intézményben. Az önkormányzat többmilliós tartozást halmozott fel, a szolgáltató pedig még a moratórium előtt kikapcsolta a gázt.

Üres az inkei iskola, csak a karbantartó jár be az intézménybe. A tantermekben hidegek a radiátorok, a táblára a „hamarosan megfagyunk” feliratot írták fel utoljára a diákok.

– Nem tudtuk kifizetni a fűtésszámlát, az, aki a hőt szolgáltatja, annak 8 millió forinttal tartozunk, és ezért kikapcsolta a gázt – közölte Rózsa Sándor polgármester. Mint a város első embere fogalmazott: „ravaszan csinálta a szolgáltató, még a moratórium előtt kikapcsolta a gázt, szeptember 24-én”.

Novemberben az önkormányzat épületeiben és még a helyi presszóban is tartottak órákat, de a helyzet tarthatatlanná vált. Az önhibáján kívüli hátrányos helyzetű települések pályázatából tudnák csak kifizetni a tartozást. A Hír TV ottjártakor egy másik gázszolgáltató hívta a polgármestert.

– Küldenek egy szerződéstervezetet, ami jövő hét elején várható, talán ez segít nekünk, visszakötik a gázt – mondta Rózsa Sándor, hozzátéve: de idén már nem valószínű, hogy újra fűtés lesz az iskolában. Jövőre az állam átveszi az üzemeltetést, ezután várhatóan nem lesz hasonló probléma – nyilatkozta a független polgármester.

A gyerekek persze örülnek a bezárt iskolának. Pénteken többen is az utcán kóboroltak tanítási időben. A szülők ezért nem örülnek, hogy otthon, egyedül maradnak a gyerekek. A falubeliek nem bíznak abban, hogy januárig javulna a helyzet.

– Tiszta szégyen az egész falura nézve, sőt az önkormányzatra is – nyilatkozta Horváth Józsefné helyi lakos.

Tavaly ugyancsak rendkívüli szünetet kellett elrendelni az iskolában, mert akkor is tartoztak a hőszolgáltatónak. A mostani iskolabezárás több mint 30 óvodást és 90 tanulót érint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!