2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Hamarosan jön a meteorológiai törvény

Még ebben a félévben elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt, amely alapján állami monopólium lehet az időjárás-előrejelzés – monda Illés Zoltán. A környezetvédelmi államtitkár ezt a pápai bázisrepülőtéren jelentette ki, ahol bemutatták a Magyar Honvédség meteorológiai mérőműszereinek korszerűsített rendszerét, amely most már szabványos az Országos Meteorológiai Szolgálat adataival.

Nemcsak Pápán, de a szolnoki és a kecskeméti reptéren is korszerűsítették a mérőműszereket, összesen 24 millió forintból. A katonai mérőállomások eddig nem voltak kompatibilisek az Országos Meteorológiai Szolgálat rendszerével, de ezzel a fejlesztéssel alkalmasak nemzetközi adatcserére is.

Egységes meteorológiai rendszerre van szükség – jelentette ki a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán hozzátette, az előrejelzéseket nem lehet magánérdekeltségekre bízni, szerinte ennek állami monopóliumnak kell lennie. „Kis költséggel, de komoly elhatározással rendszereket tudunk hatékonyabbá tenni. Ez történt a honvédség és az OMSZ között is. Ugyanakkor sok pénzbe kerül a magyar államnak, a magyar adófizetőknek, hogy valaki megmondja, hogy három nap múlva milyen lesz az időjárás” – nyilatkozta Illés.

Az államtitkár szerint a meteorológiai törvénytervezet két-három héten belül a parlament elé kerül, és még ebben a félévben meg is szavazhatja az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!