2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

György István: A magyar modellt venné át Németország is

  • György István: A magyar modellt venné át Németország is

 

Ebben segíthetnek az önkormányzatok

György István arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok aktívan segítsék a háziorvosokat. Nem az oltóhelyek számával van a probléma, hanem a háziorvosok adminisztrációs munkáját segítsék az önkormányzatok - mondta az oltási munkacsoport vezetője. 

A magyar modellt venné át Németország is

Németországban is a magyar modell átvételére készülnek, és az ottani háziorvosi kamara is felvetette a háziorvosok bevonását- mondta György István. A magyar oltási program jól kidolgozott, és az egész egészségügyi ellátórendszerre épít - tette hozzá. 

Szervezetten támadja az oltási programot a baloldali sajtó

Zajlik a védekezésben részt vevő katonák és rendőrök oltása is - mondta György István. Hamar szolgálatba állítják az oltóbuszokat a kistelepüléseken - tette hozzá. Tovább folyik a sajtóban az álhírek özöne, a baloldal és a velük szimpatizáló sajtó legfőbb célja, hogy az egész oltási folyamatot támadja, és zavarkeltést folytasson. Ezzel az összes embert megsértik, akik részt vesznek az oltási folyamatban - tette hozzá. 

A következő egy hétben több mint 215 ezer regisztrált idős ember oltására van lehetőség

A kedden érkezett Pfizer-szállítmányt a kórházi oltópontokra viszik - mondta György. A háziorvosok 31 embert küldhetnek a kórházi oltópontokra. A háziorvosok 5 ampulla Sinopharmot kapnak első oltásként, valamint 275 ezer második adag vakcinát. Több mint 2000 háziorvosi praxis kap 10 adag AstraZenecát. A következő egy hétben több mint 215 ezer regisztrált idős ember oltására van lehetőség. Ebből 157 ezer időst kórházi oltópontokon oltanak majd. 

 A regisztrált idősek 66 százalékát oltották eddig be

Ahhoz még mindig nincs elegendő vakcina, hogy mindenkit beoltsanak. Eddig 1,8 millió idős emberből több mint a fele megkapta az oltást, így a jövőben is az ő oltásuk megtörténik. A regisztrált idősek 66 százalékát oltották eddig be - mondta György. 

Az uniós átlaghoz képest jól áll Magyarország

György István, az oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy Magyarország Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét produkálja. Az ország lakosságának 16,4 százalékát beoltották, így messze megelőzi az uniós átlagot - tette hozzá. Magyarország eredményessége jó hír, de még jobb is tudna lenni, ha még több vakcina érkezne Brüsszelből. 

Teljes sajtótájékoztató

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!