2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Halasztást kér a szolidaritási adó befizetésével Karácsony Gergely

A magyar kormány megszorító politikája nélkül gyorsabban is fejlődhetne Budapest - erről beszélt programismertetőjében a párbeszédes Karácsony Gergely. A főpolgármester mindeközben azt kérte a Pénzügyminisztertől: ütemezzék át a szolidaritási adó befizetését 2024-re. Varga Mihály ugyanakkor azt válaszolta: a főváros iparűzési adóból származó bevételei három és félszer nagyobb mértékben emelkedtek, mint a szolidaritási hozzájárulás.

  • Halasztást kér a szolidaritási adó befizetésével Karácsony Gergely

Miután a DK és a Momentum is megtartotta évértékelő és jövőbetekintő beszédét, a Párbeszéd is megpróbálja vonzóvá tenni pártját, és bemutatták Magyarország-víziójukat.

A videóban azt állítják: a Zöld Magyarország sokkal közelebb van, mint azt sokszor gondolnánk.

A kormány kritizálását követően azt is elmondták, milyen programmal szeretnének kormányozni.

Karácsony Gergely szerint az a zöld és szolidáris Budapest amit építenek egy olyan jövőkép, ami előbb-utóbb egész Magyarország jövőképe is lehet.

Csakhogy a kormánypártok szerint a főpolgármester az elmúlt néhány évben milliárdos károkat okozott a városnak szabálytalan közbeszerzésekkel és elhibázott tenderekkel.

A kormány 2010 és 2021 között több mint 2300 milliárd forint állami fejlesztést valósított meg Budapesten

- erről Láng Zsolt beszélt.

Mindeközben Karácsony Gergely levélben fordult a pénzügyminiszterhez, amelyben a szolidaritási hozzájárulás fizetésének átütemezését kéri 2024-re - erről Varga Mihály számolt be közösségi oldalán. A tárcavezető kifejtette: a gazdagabb önkormányzatok ezen keresztül járulnak hozzá a szegényebb települések működtetéséhez.

A pénzügyminiszter válaszlevelében azt írta: a főváros iparűzési adóból származó bevételei három és félszer nagyobb mértékben emelkedtek, mint a szolidaritási hozzájárulás. A fővárosnak kiemelkedő bevételi lehetőségei vannak, ezért a szegényebb településeket is képes támogatni a szolidaritási hozzájáruláson keresztül.

A fizetés átütemezését a jogszabályok nem teszik lehetővé

- fogalmazott Varga Mihály.

A tárcavezető egyúttal egy grafikonon mutatta be: Budapest adóbevételei minden korábbinál magasabbak, a városvezetés mégis felélte a 2019-ben átvett megtakarításokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!