2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Hadházy felelősségét firtatja a Fidesz a zuglói parkolási botrányban + videó

A független országgyűlési képviselő ajánlotta önkormányzati képviselőnek azokat a politikusokat, akik korábban megszavazták a korrupcióban érintett botrányos parkolási közbeszerzést. Borbély Ádám helyi önkormányzati képviselő szerint csak szerepcsere történt a kerületben.

  • Hadházy felelősségét firtatja a Fidesz a zuglói parkolási botrányban  + videó

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Csaba Zugló szocialista polgármestere, Baja Ferenc volt MSZP-s miniszter, Tóth Csaba egykori és Molnár Zsolt jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő ellen. A hatóságok azzal vádolják a politikusokat, hogy a XIV. kerületi parkolás üzemeltetésének elnyeréséért és megtartásáért több alkalommal is 10-15 millió forintot vettek át a nyertes cégtől. A korrupciós botrány a fővárosig is elér.

A vád másik pontja szerint a baloldali politikusok közül Baja Ferenc és Molnár Zsolt azt ajánlották fel, hogy kapcsolataik révén elérik, hogy a Sys IT Services Kft. nyerje el a BKK egyik informatikai rendszerének üzemeltetését. Ez ügyben 30, illetve 40 millió forint kenőpénz juthattak a politikusok, összesen pedig a 300 milliót is elérheti a baloldali képviselőkhöz jutott korrupciós pénzösszeg.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nevezett szocialista, vagy volt szocialista politikussal szemben végrehajtandó szabadságvesztést, tíz millió forintot meghaladó pénzbüntetést és a jogtalan gazdagodás erejéig vagyonelkobzást indítványozott.

A zuglói parkolási botrány ügye pedig még Karácsony Gergely polgármestersége idején kezdődött. Akkor a túlárazott botrányos közbeszerzés miatt került a nyilvánosság elé az ügy. Itt kerül elő a mindig és hangosan a korrupció elleni küzdelmét ismételgető Hadházy Ákos, az azóta az LMP és a Momentum háza tájáról is kiebrudalt politikus neve. A jelenleg független országgyűlési képviselő ajánlott ugyanis több olyan önkormányzati képviselőjelöltet a baloldal számára, akik már korábban is zuglói képviselők voltak és a botrányos parkolási közbeszerzést is támogatták szavazataikkal.

"Zuglóban nem változás történt, hanem csupán szerepcsere." - így reagált az ügyre a Magyar Nemzetnek a XIV. kerületi Fidesz önkormányzati képviselője. Borbély Ádám elmondta: hiába emeltek vádat Horváth Csaba, vagy Tóth Csaba ellen, ha azok, akik elfogadták ezeket a parkolási szerződéseket korábban, most is ott fognak ülni a zuglói képviselőtestületben. A Fidesz politikusa hozzátette, ő korábban egyszer sem szavazta meg a parkolási közbeszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ellenőrizte az árvízvédelmi felkészülést a miniszterelnök + videó

Ellenőrizte az árvízvédelmi felkészülést a miniszterelnök + videó

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt az esőzések miatt szükségessé vált árvízvédelmi felkészülést ellenőrizte Budapest és Pest vármegye határán, a Duna árvízvédelmi létesítményeinél - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!