2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Hadházy Ákos hárítja a kérdéseket

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Hadházy Ákos nemzeti konzultációs ívgyűjtő akciója a véleménynyilvánítás korlátozására irányul. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy aki nem megfelelően kezeli a személyes adatokat, az bűncselekményt követ el. Hadházy Ákos továbbra is hárítja a Hír TV - témában feltett - kérdéseit.

  • Hadházy Ákos hárítja a kérdéseket

A mi kérdőíveinket el lehet küldeni postán, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány postacímére 1401 Bp. Pf.152.

Erre a címre várja Hadházy Ákos a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A megadott cím a politikus alapítványához, a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz tartozik. Híradónk a héten felkereste a megadott címet, azonban itt a földszinti lakásban nem az alapítvány működik, hanem egy ellenzéki újságíró vállalkozása van bejelentve, akinek a férje Hadházy alapítványának a kurátora.

Ez pedig Hadházy Ákos alapítványának hivatalos bírósági adatlapja. A bejegyzett cím szekszárdi.

Híradónk szombaton felkereste az alapítvány székhelyét is, ott azonban Hadházy Ákost találtuk. Mint kiderült, a szervezet a politikus otthonába van bejegyezve.

Hadházy Ákos nem kívánt nyilatkozni, azonban telefonnal kérésünk ellenére rögzítette a rövid beszélgetést, amelyet később közösségi oldalán is megosztott. Vasárnap ismét kerestük telefonon a politikust. Hadházy Ákos azonban minden kérdést hárított.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint maga a politikai akció is a véleménynyilvánítás korlátozására irányul. Gulyás Gergely kifejtette,

aki nem kap felhatalmazást személyes adatok kezelésére és mégis adatokat gyűjt, az bűncselekményt követ el.

Mezőtúron is gyűjti a balliberális ellenzék a nemzeti konzultációs íveket – írja az Origo. Egy, a portál birtokába került videón az látszik, hogy senki sem ad nekik oda íveket, viszont az asztalukon, csaknem 100 darab van. Az Origó szerint felmerül annak a gyanúja, hogy ellophatták a konzultációs íveket. Nem ez lenne az első eset. Korábban Szolnokon egy baloldali aktivista egy postaládából lopta ki a levelet. Akcióját egy biztonsági kamera is rögzítette. A Fidesz feljelentést tett az ügyben.

Kapcsolódó tartalom:

Hiába tagadják: Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Indul majd jogállamisági vita Belgiummal szemben a NatCon konferencia akadályozása miatt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!