2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Hackert leplezett le a Hír TV fogyasztóvédelmi műsora

Két és fél millió e-mail címre küld reklámlevelet 50 ezer forintért – ezt az ajánlatot a Hír TV Panaszkönyv című műsora is megkapta egy ismeretlentől.

A hacker több millió forintos hasznot garantál az akcióval, ami azonban törvénysértő. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke emlékeztetett: a kéretlen hirdetések küldése jogellenes. A Hír TV fogyasztóvédelmi műsorának riportere érdeklődő vállalkozónak kiadva magát hívta fel az e-mailekkel kereskedő hackert.

– A kétmillió személyes e-mail címre nem teljesen legális küldeni. Tehát itt az van, hogy én vállalom a szerződésben a felelősséget, hogy kimennek az e-mailek, de ez nem egy teljesen legális megoldás. Mondjuk, ez a kétmillió e-mail cím spamnek számít, ezért ilyen olcsó. Van eredménye, de számítson rá, hogy jönnek zaklató e-mailek meg telefonok meg ilyenek.
– Az mit jelent, hogy nem legális?
– Jönnek e-mailek, hogy k*rva anyád meg takarodj meg ilyenek. Meg telefonok, egy-két felháborodott telefon is jöhet, hogy miért zaklatta az e-mail címüket meg ilyesmi. Belefér.
– De akkor ön honnan szerezte meg, hogyha nem vagyok indiszkrét?
– Nekem ezt egy robot gyűjtötte össze az internetről.
– Akkor gondolom, ön eléggé ért ezekhez a netes dolgokhoz.
– Én már négy éve csinálom. Igen.

Az e-mail címekkel való üzletelés jogellenesnek számít, akár szabadságvesztés is járhat érte. „Hogy a probléma élő probléma, erről mi magunk is meggyőződhetünk, sőt minden kedves tévénéző is meggyőződhet, hiszen ha kinyitja az e-mail postafiókját, akkor nagy valószínűséggel talál benne kéretlen leveleket, hirdetéseket, reklámanyagokat, tájékoztatókat, spameket, és ilyen spameknek a küldése csak akkor jogszerű, hogyha valaki ezt előre kéri, tehát feliratkozik egy kérő személyeket összesítő listára. Ha ilyen nem történt, akkor ezek jogellenes, kéretlen levelek” – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Papp Péter és cége teljes körű információbiztonsági szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Tapasztalatai szerint a spameket sok mindenre használják, a legkevésbé arra, hogy valamit eladjanak. „Képzeljük el, hogy ha megtámadják a mi gépünket, az otthoni gépünket, és aztán valaki innen irányít egy támadást egy bank ellen. Akkor a bank a feljelentést ellenünk fogja megtenni, akkor nekünk kell azt bizonyítani, hogy ezek valójában nem mi voltunk. Mi csak egy gazdagép voltunk, akik hordoztuk ezt a vírust” – mondta Papp Péter, a Kancellár.hu elnöke.

A hirdetéseket kiküldő hacker ellen a Panaszkönyv bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Az ügyet kivizsgálják, és ha valóban jogellenes cselekmény történt, akkor feljelentést tesznek a rendőrségen.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!