2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Háború Ukrajnában és Izraelben: Kilenc települést foglaltak el az oroszok a hétvégén

Georg Spöttle és Szomráky Béla élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Kilenc települést foglaltak el az oroszok a hétvégén

Ukrán főparancsnok: Kiéleződött a helyzet Harkivban

Tovább támadták az oroszok Harkivot. Ukrajna pedig drónokkal válaszolt a Föderáció csapásaira. Mindkét oldalon nagyok a veszteségek. Közben folyik a készülődés a Svájci békecsúcsra, amire az Orosz felet, nem hívták meg.

"Az oroszok ha elfoglalnak egy települést, onnan legyezőszerűen hatolnak tovább. Tehát igyekeznek több területet elfoglalni, hogy ezeket a városokat, falvakat megvédjék az ukrán tüzérségtől. (...) Inkább úgy látom, hogy egy biztonsági zónát akarnak Harkivban létrehozni, hogy az ukrán tüzérség és az ukrán drónok ne tudjanak orosz területeket és a már elfoglalt városokat elérni. A frontszakasz ezer kilométeres és nyilvánvalóan ha több szakaszon erős támadást indítanak az oroszok, akkor az ukránoknak folyamatosan a még meglévő, de igen kevés katonával kell sakkozniuk. Tehát folyamatosan át kell csoportosítani katonákat, tüzérségi eszközöket, drónokat. (...) Itt egy teljesen új taktikával nézünk szembe. Ez azt mutatja, hogy kilenc települést foglaltak el az oroszok a hétvégén"

-mondta Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő.

Csúcstalálkozók testközelből

A legfontosabb csúcstalálkozók egyik résztvevője Szomráky Béla. A műsorban őt kérdezték az ilyen eseményekről.

"Élőben kívülről nézve kedvesek, mosolygósak. Nagyon jó hangulatban zajlanak általában. De emögött a nagyon kedves, mindent előmozdító hangulat mögött egy óriási felkészülés van. Rendkívül fegyelmezett viselkedés, koncentráltság. Mindenki, aki ebben valamilyen módon részt vesz, az roppant erőteljesen fókuszál az adott eseményre."

-mondta Szomráky Béla, Olaszország-szakértő.

Emmanuel Macron szerint a nyugatnak be kell avatkoznia az orosz-ukrán háborúba

"Hogy mi hajtja ezeket a politikusokat azt nagyon nehéz kitalálni vagy pontosan megfogalmazni. Valószínűleg valamilyen szinten fogva vannak, vagy óriási ígéreteket kapnak a hatalom további gyakorlására vagy annak előmozdítására. Vagy ha meg kell válniuk a hatalmuktól előbb-utóbb, ez példul Macron esete is, hiszen nem lehet megválasztani harmadszor, akkor vajon arra ácsingózik-e, hogy NATO-főtitkár legyen majd, vagy valami hasonló nagyon hangzatos és fontosnak gondolt, egyébként abszolút szolga szerepre vár"

- vélekedett Szomráky Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!