2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:20

Belföld

Ha Magyar Péter csatlakozik a néppárthoz, akkor csatlakozik a baloldalhoz + videó

Ha Magyar Péterék a néppárthoz csatlakoznak, akkor ezzel egyértelműen a baloldalhoz fognak tartozni - erről Nagy Ervin politikai elemző beszélt. Szerinte az Európai Néppárt már nem a korábbi értékeit képviseli és már nem arról a szervezetről beszélünk amelybe egykor a Fidesz belépett.

  • Ha Magyar Péter csatlakozik a néppárthoz, akkor csatlakozik a baloldalhoz + videó

A kilépésről 2019-ben nem döntöttek, végül önszántából függesztette fel tevékenységét a nagyobbik kormánypárt az Európai Néppárton belül. A Fidesz ezt azzal indokolta, hogy az EPP szakított a hagyományos konzervatív és keresztény értékrenddel.

Jó volt, szép volt, elég volt

Két évvel később így foglalta össze röviden a miniszterelnök az Európai Néppártól való kilépés tényét. 2021 tavaszán a miniszterelnök a Kossuth-rádióban arról is beszélt, bár korábban is voltak viták, a Fidesz és a Néppárt kapcsolata először a migrációs válság miatt roppant meg.

Az Európai Néppárt parlamenti frakciójához azonban most egy új párt szeretne csatlakozni: Magyar Péter pár hónappal ezelőtt alakult formációja, a Tisza Párt. A párt alelnöke pénteken találkozott Manfred Weberrel, aki később újságíróknak úgy nyilatkozott: nyitva áll az ajtó Magyar Péterék előtt a Néppártban.

Már egyáltalán nem arról az Európai Néppártról beszélünk, amibe egykor a Fidesz belépett, de arról meg főképp nem, ami az Európai Unió egyik alapító pártcsaládja volt

- Nagy Ervin politikai elemző híradónknak azt mondta: az Európai Néppárt tagjai olyan törvényeket fogadnak el a saját tagállamaikban, amelyek inkább a progresszív-liberális baloldalt erősítik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Szijjártó Péter: A békepárti politikát megpróbálják megakadályozni

Tárgyalással, a diplomáciai csatornák újranyitásával, párbeszéddel sokkal nagyobb esély van a béketeremtésre, mint az eddigi fegyverszállításokra, szankciókra, a diplomácia megtagadására alapuló stratégia esetében - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott telefoninterjújában.
Továbbra sem tágít a hőség + videó

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.
Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Kevesen voltak kíváncsiak Magyar Péterre az EFOTT fesztiválon

Magyar Péter kiment a fiatalok egyik kedvenc fesztiváljára, az EFOTT-ra – derült ki a politikus közösségi oldalán megosztott élő videójából. Azonban a testőrein túl alig néhány tucatnyian voltak kíváncsiak a politikus panelbeszélgetésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!