2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Gyurcsányt mentegeti a 2006-os rendőri erőszak miatt Vágó István

MTI

2020. február 25., kedd 18:17

Gyurcsány Ferencet mentegeti a 2006-os rendőri túlkapások miatt Vágó István. Tizennégy évvel a „szemkilövetés és az őszödi beszéd után” az egykori tévés az Azonnalinak azt mondta, szerinte a tüntetők voltak az erőszakosak, nem pedig a rendőrök. De nem csak ő volt az egyetlen DK-s politikus aki a rendőröket mentegette. Vadai Ágnes korábban köszönetet mondott az akkor szolgáló rendőröknek. A Gyurcsánypárt viszont azt állítja, hogy ők nem beszélnek a pártban a 2006-os eseményekről.

„Nem rendőri, hanem a tüntetői erőszak.” – így kommentálta a 2006-os eseményeket a Gyurcsány párt egyik képviselője. Vágó István az azonnali.hu nak adott interjújúban mentegeti Gyurcsányt a 2006-os rendőri erőszak miatt. A volt TV-s műsorvezetőből lett politikus arról is beszélt, hogy szerinte egy tüntető a rendőri felszólítás ellenére nem távozik a tüntetés helyszínéről, az elegendő ok arra, hogy "eltűrje a rendfenntartó erőszakot." Vágó a riporternek többször is feltette azt a kérdést, hogy mi köze ehhez Gyurcsány Ferencnek.

Gyurcsány őszödi beszédének kiszivárgása után rendszeresek voltak a kormányellenes megmozdulások, a rendőrség többször brutális erőszakot alkalmazott a tiltakozók ellen. Október 23-án pedig azonosítószám nélküli rendőrök a Fidesz-rendezvény békés tüntetéséről hazaigyekvőket is bántalmazták, több embernek a szemét is kilőtték.

A Gyurcsányista politikus viszont azt állította, hogy nem a rendőrök, hanem a tüntetők voltak erőszakosak. A DK ezzel szemben azt állítja, hogy a pártban nem is beszélnek arról, mi történt 2006-ban.

Haha! Nem szeretném ilyen szinten kommentálni Vágó István szavait, még egyszer elmondom, mindenkinek meglehet a magánvéleménye, mi nem szoktunk arról beszélni, hogy 2006-ban mi történt, mi nem történt

- mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

De nem csak Vágó volt az egyetlen DK-s politikus, aki azt állította, hogy nem a rendőrök voltak erőszakosak.

Én nem láttam ott forradalmárokat, én csak csőcseléket láttam, akik rátámadtak a rendőrökre, akik rátámadtak a köztársaságra.

 

- Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Vadai 2014-ben csőcseléknek nevezte a tüntetőket. Egy évvel később pedig saját közösségi oldalán mondott köszönetet a rendőröknek.

A DK szövetségese - a Jobbik - viszont Nem ért egyet Vágó István kijelentésével.

Stummer János azt mondta maga is végig élté az eseményeket és nincs igaza Vágónak.

A Mi Hazánk alelnöke is ott volt 2006-ban a budapesti utcákon. Novák Elődöt el is vitték a rendőrök.

Olyan tömeges jogsértések történtek melyet a Nemzeti jogvédő szolgálat bár egyértelműen egy tanulmány részeként az Országgyűlés elé is tárt, az elszámoltatás mai napig is várat magára, az pedig, hogy a balliberális politikusok akár itt a kommunizmus áldozatainak emléknapja körül képesek Gyurcsány Ferenc és más ex kommunista politikusok ebben az állítólagos új rendszerben elkövetett bűneit még palástolni, az egészen elképesztő és elszámoltatásért kiállt.

-  nyilatkozott Novák Előd, A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Hír TV