2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Gyurcsány szerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják

Hölgyeim és Uraim! Ma súlyos vereséget szenvedtünk. Súlyos vereséget szenvedett egy közös gondolat egy közös álom és cél, ami mindazt tartalmazta, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Nem ilyet – kezdte az országgyűlési választások eredményeit értékelve Gyurcsány Ferenc.

  • Gyurcsány szerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják

Márki-Zay Péterhez hasonlóan a Demokratikus Koalíció elnöke is kijelentette, hogy a választás nem volt szabad és tisztességes, ugyanakkor kétségtelen módon, a magyar választópolgárok túlnyomó többsége azonban „a tegnapi kormánynak adott holnapra is megbízást.”

Elmondása szerint muszáj megérteni, hogy ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt, amit valójában gondol, nem lehet egy európai polgári, alapvetően baloldali gondolatú ellenzék, egy olyan programmal sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának és mintának.

A Fidesz alternatívája a baloldalon, a szabadelvű világban, a mérsékelt jobbközép világban, a zöld világban van. Ha valaki olyan vezetőt választ, aki nem tud, nem akar ilyen politikát folytatni, az bukni fog

– folytatta eszmefuttatását a pártelnök, hozzátéve: majd a szavazók is végiggondolják, hogy ezt a személyt illetően jól döntöttek-e.

Gyurcsány úgy fogalmazott: „Tudják, ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon, akkor végül, mikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának bizonyul. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát” – jegyezte meg.

A DK elnöke szerint

„kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, kapitány attól lesz valaki, ha biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, lehet, hogy döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát, még azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. Azt hiszem, hogy igazuk van” – fogalmazott.

Hozzátette: „közös hajónknak tovább kell mennie, a végső úti cél nem változott, Magyarország Európába tart, és biztos vagyok benne, hogy – lehet, hogy hosszabb úton –, de oda fogunk jutni. Erre tettük fel az életünket. Hogy odajussunk, most egy csomó dolgot újra kell tervezni” – zárta szavait.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!