2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Belföld

Gyurcsány szerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják

Hölgyeim és Uraim! Ma súlyos vereséget szenvedtünk. Súlyos vereséget szenvedett egy közös gondolat egy közös álom és cél, ami mindazt tartalmazta, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Nem ilyet – kezdte az országgyűlési választások eredményeit értékelve Gyurcsány Ferenc.

  • Gyurcsány szerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják

Márki-Zay Péterhez hasonlóan a Demokratikus Koalíció elnöke is kijelentette, hogy a választás nem volt szabad és tisztességes, ugyanakkor kétségtelen módon, a magyar választópolgárok túlnyomó többsége azonban „a tegnapi kormánynak adott holnapra is megbízást.”

Elmondása szerint muszáj megérteni, hogy ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt, amit valójában gondol, nem lehet egy európai polgári, alapvetően baloldali gondolatú ellenzék, egy olyan programmal sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának és mintának.

A Fidesz alternatívája a baloldalon, a szabadelvű világban, a mérsékelt jobbközép világban, a zöld világban van. Ha valaki olyan vezetőt választ, aki nem tud, nem akar ilyen politikát folytatni, az bukni fog

– folytatta eszmefuttatását a pártelnök, hozzátéve: majd a szavazók is végiggondolják, hogy ezt a személyt illetően jól döntöttek-e.

Gyurcsány úgy fogalmazott: „Tudják, ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon, akkor végül, mikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának bizonyul. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát” – jegyezte meg.

A DK elnöke szerint

„kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, kapitány attól lesz valaki, ha biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, lehet, hogy döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát, még azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. Azt hiszem, hogy igazuk van” – fogalmazott.

Hozzátette: „közös hajónknak tovább kell mennie, a végső úti cél nem változott, Magyarország Európába tart, és biztos vagyok benne, hogy – lehet, hogy hosszabb úton –, de oda fogunk jutni. Erre tettük fel az életünket. Hogy odajussunk, most egy csomó dolgot újra kell tervezni” – zárta szavait.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!