2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Gyurcsány nyíltan nekimenne Mesterházynak?

2014. május 19., hétfő 20:30, frissítve: hétfő 21:55

Elképzelhetetlennek tartja a szocialista Molnár Zsolt, hogy valamelyik párttársa zsarolta meg. Az MSZP volt budapesti elnökétől egy kompromittáló felvétel titokban tartásáért követeltek pénzt. A közelmúltban ellene indított sajtóhadjárat bemelegítés lehetett. A Magyar Nemzet úgy tudja: Gyurcsány Ferenc kész nyíltan nekimenni Mesterházy Attilának és a szocialista pártnak, ha a Demokratikus Koalíció jól szerepel a vasárnapi európai parlamenti választáson. Ez öngyilkos merénylet lenne a szocialista párt elnöke szerint.

Molnár Zsolt e-mail címére vasárnap délután érkezett a zsaroló levél. Az ismeretlen feladó pénzt követelt a szocialista politikustól azért, hogy egy kompromittáló felvétel ne kerüljön nyilvánosságra. A felvétel állítólag Molnár Zsolt és mentora, Horváth Csaba MSZP-alelnök közös nyaralásán készült. „Tettem egy feljelentést egy zaklató, fenyegető zsarolásként is értelmezhető e-mail kapcsán, amely Horváth Csabával közös családi utazásunkkal kapcsolatos. Miután ez már magánéletet nem, csak közszereplőket érint, a nyomozó hatóság feladata kideríteni. Felháborítónak, visszatetszőnek, botrányosnak tartom, hogy ilyen megtörténhet” – mondta Molnár Zsolt.

A szocialista politikus nem tudja elképzelni, hogy valamelyik párttársa zsarolta meg. „A Magyar Szocialista Párt egy értékalapú közösség. Kizártnak tartom, hogy ilyen történhet.”

Az e-mail három nappal azután érkezett, hogy Molnár Zsolt – sokak számára váratlanul – élő tévéadásban lemondott az MSZP budapesti elnöki tisztségéről az őt ért támadásokra hivatkozva. Sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferencék és Bajnai Gordonék vadásztak rá, hogy meggyengítsék az MSZP fővárosi alkupozícióit az önkormányzati választás előtt. A Magyar Nemzet úgy tudja: Gyurcsány Ferenc már megüzente a többi baloldali pártnak, hogy ha a Demokratikus Koalíció sikert ér az európai parlamenti választáson, kész nyíltan nekimenni Mesterházy Attilának és az MSZP-nek. Hivatalosan a Gyurcsány-párt egyelőre nem foglalkozik az önkormányzati választással. „Európai parlamenti választásra készülünk, pár nap van hátra. Minden, ami önkormányzati választásról szól, az a DK-s politikusokat majd a jövő héttől fogja érdekelni, egyelőre ezzel nem foglalkozunk” – mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Az MSZP elnöke szerint nincs politikai logika abban, ha Gyurcsányék vagy Bajnaiék fúrni kezdik a szocialistákat. Mesterházy Attila úgy érvelt: a baloldali erőknek az őszi önkormányzati választáson együtt kell működniük, különösen Budapesten, ahol az országgyűlési választáson lényegesen jobban szerepeltek, mint vidéken. „Akkor tudunk jól szerepelni minden együttműködésben, ha az együttműködés minden szereplője kellő erővel, kellő támogatással tud részt venni ebben, és hogyha ezt belső feszültségek nem szakítják, robbantják szét” – vélekedett Mesterházy Attila.


A tisztességes megállapodásba azonban a Bajnai-szövetség egyik társelnökénél nem fér bele, hogy a szocialista Horváth Csaba legyen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. „Aki 2010-ben az ingyen BKV-t tartja a legfőbb ígéretének egy önkormányzati választási kampányban, ami átverése a választóknak, egyébiránt nem jó megoldás azokra a közpolitikai problémákra, amely a budapesti közlekedési rendszerben jelentkeznek, arra én nehéz szívvel mondom, hogy kompetens vezetője lenne a fővárosnak” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

Szigetvári Viktor arról is beszélt a Hír TV Versus című műsorában, hogy szerinte a baloldali pártoknak fel kell osztaniuk egymás között a budapesti kerületeket. A politikus jelezte, hogy Óbudát az Együtt–PM Szövetség kinézte magának.

Forrás: Hír TV