2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gyurcsány nyíltan nekimenne Mesterházynak?

Elképzelhetetlennek tartja a szocialista Molnár Zsolt, hogy valamelyik párttársa zsarolta meg. Az MSZP volt budapesti elnökétől egy kompromittáló felvétel titokban tartásáért követeltek pénzt. A közelmúltban ellene indított sajtóhadjárat bemelegítés lehetett. A Magyar Nemzet úgy tudja: Gyurcsány Ferenc kész nyíltan nekimenni Mesterházy Attilának és a szocialista pártnak, ha a Demokratikus Koalíció jól szerepel a vasárnapi európai parlamenti választáson. Ez öngyilkos merénylet lenne a szocialista párt elnöke szerint.

Molnár Zsolt e-mail címére vasárnap délután érkezett a zsaroló levél. Az ismeretlen feladó pénzt követelt a szocialista politikustól azért, hogy egy kompromittáló felvétel ne kerüljön nyilvánosságra. A felvétel állítólag Molnár Zsolt és mentora, Horváth Csaba MSZP-alelnök közös nyaralásán készült. „Tettem egy feljelentést egy zaklató, fenyegető zsarolásként is értelmezhető e-mail kapcsán, amely Horváth Csabával közös családi utazásunkkal kapcsolatos. Miután ez már magánéletet nem, csak közszereplőket érint, a nyomozó hatóság feladata kideríteni. Felháborítónak, visszatetszőnek, botrányosnak tartom, hogy ilyen megtörténhet” – mondta Molnár Zsolt.

A szocialista politikus nem tudja elképzelni, hogy valamelyik párttársa zsarolta meg. „A Magyar Szocialista Párt egy értékalapú közösség. Kizártnak tartom, hogy ilyen történhet.”

Az e-mail három nappal azután érkezett, hogy Molnár Zsolt – sokak számára váratlanul – élő tévéadásban lemondott az MSZP budapesti elnöki tisztségéről az őt ért támadásokra hivatkozva. Sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferencék és Bajnai Gordonék vadásztak rá, hogy meggyengítsék az MSZP fővárosi alkupozícióit az önkormányzati választás előtt. A Magyar Nemzet úgy tudja: Gyurcsány Ferenc már megüzente a többi baloldali pártnak, hogy ha a Demokratikus Koalíció sikert ér az európai parlamenti választáson, kész nyíltan nekimenni Mesterházy Attilának és az MSZP-nek. Hivatalosan a Gyurcsány-párt egyelőre nem foglalkozik az önkormányzati választással. „Európai parlamenti választásra készülünk, pár nap van hátra. Minden, ami önkormányzati választásról szól, az a DK-s politikusokat majd a jövő héttől fogja érdekelni, egyelőre ezzel nem foglalkozunk” – mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Az MSZP elnöke szerint nincs politikai logika abban, ha Gyurcsányék vagy Bajnaiék fúrni kezdik a szocialistákat. Mesterházy Attila úgy érvelt: a baloldali erőknek az őszi önkormányzati választáson együtt kell működniük, különösen Budapesten, ahol az országgyűlési választáson lényegesen jobban szerepeltek, mint vidéken. „Akkor tudunk jól szerepelni minden együttműködésben, ha az együttműködés minden szereplője kellő erővel, kellő támogatással tud részt venni ebben, és hogyha ezt belső feszültségek nem szakítják, robbantják szét” – vélekedett Mesterházy Attila.


A tisztességes megállapodásba azonban a Bajnai-szövetség egyik társelnökénél nem fér bele, hogy a szocialista Horváth Csaba legyen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. „Aki 2010-ben az ingyen BKV-t tartja a legfőbb ígéretének egy önkormányzati választási kampányban, ami átverése a választóknak, egyébiránt nem jó megoldás azokra a közpolitikai problémákra, amely a budapesti közlekedési rendszerben jelentkeznek, arra én nehéz szívvel mondom, hogy kompetens vezetője lenne a fővárosnak” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

Szigetvári Viktor arról is beszélt a Hír TV Versus című műsorában, hogy szerinte a baloldali pártoknak fel kell osztaniuk egymás között a budapesti kerületeket. A politikus jelezte, hogy Óbudát az Együtt–PM Szövetség kinézte magának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!