2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gyurcsány főzőpartnere lesz a befutó?

Nem cáfolta az MSZP elnökhelyettese, hogy visszaléptetnék Horváth Csabát a főpolgármesteri jelöléstől és helyette a Gyurcsány-párt jelöltjét támogatják majd. A DK – sajtóhírek szerint – Balázsovits Lajos színész-rendezőt indítaná az önkormányzati választáson Budapesten. A jelölt mögé a Bajnai-szövetség is beállna.

Gyurcsány Ferenccel egy színpadon, a Demokratikus Koalíció tagjaival énekelte a Himnuszt Balázsovits Lajos 2012. október 23-án. Egy évvel később pedig Gyurcsány Ferenccel együtt főzött. A DK elnökének szakácskönyvébe adott egy pár receptet. A színész-rendező a hírek szerint a politikába is belekóstolna, ugyanis ő Gyurcsány Ferenc titkos favoritja a főpolgármesteri posztra. A férfit nem tudtuk elérni, de a Magyar Nemzet úgy tudja: Gyurcsány Ferenc azt várja a szocialistáktól, nyilvánosan kérjék fel a DK-jelöltjét. A szerdai tárgyalás után a felek egyelőre csak annyit jelentettek be, vége az állóháborúnak. Konkrétumokról azonban nem beszélt senki.

A szocialisták által már korábban megnevezett főpolgármester-jelölt nem várta meg a szerdai sajtótájékoztató végét, szó nélkül kisétált az épületből. Az MSZP elnökhelyettese nem cáfolta, hogy visszaléptetnék Horváth Csabát és helyette Balázsovits mögé állnának be. Gőgös Zoltán azt mondta, még folynak a tárgyalások. „Nevekkel én nem akarok foglalkozni. Nekünk valóban van egy hivatalos jelöltünk, ő Horváth Csaba. Holnap lesz még egy fordulója az egyeztetésnek, és ott dől el, hogy sikerül közös jelöltet találni vagy sem. A holnapi nappal lezárul ez a történet. Én nagyon remélem, hogy igen, mert elemi érdeke lenne, hogy a jelenlegi főpolgármesterrel szemben egy közös baloldali jelölt induljon.”

A Népszabadság azonban úgy tudja, a színész-rendező nem a baloldali pártok logója alatt, hanem független jelöltként indulna az októberi választáson. A Bajnai-szövetség is szívesebben támogatná Balázsovits Lajost, mint Horváth Csabát, akit már korábban alkalmatlan jelöltnek neveztek. „Én alkalmasnak találok mindenkit, aki egyébként kellő távolságra áll a pártoktól, tehát ilyen értelemben fel tudja mutatni azt az egységet, ami Budapestnek ma szükséges ahhoz, hogy Tarlóst leváltsa” – mondta Juhász Péter, az Együtt–PM Szövetség társelnöke.

Az ellenzéki pártok bejelentése szerint hétfőn nevezhetik meg a közös főpolgármester-jelöltet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!