2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Gyurcsány Ferenc: Tisztességtelen ajánlatot elfogadni tisztességtelenség

„Politikai kerítők, stricik és örömlányok világát teremtették meg" - így fogalmazott Gyurcsány Ferenc legújabb posztjában az önkormányzatoknak juttatott kormányzati rezsitámogatásokkal kapcsolatban.

  • Gyurcsány Ferenc: Tisztességtelen ajánlatot elfogadni tisztességtelenség

A DK elnöke szerint ez egy "tisztességtelen ajánlat volt", tisztességtelen ajánlatot pedig elfogadni tisztességtelenség - írta a bukott miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc teszi mindezt úgy, hogy a DK pert indított annak érdekében, hogy ők is megkapják a kormányzati rezsitámogatást.

- Mi DK-sok úgy vagyunk szocializálva, hogy lehetőleg együtt megyünk tárgyalni és együtt intézzük a közös ügyeinket

- így magyarázkodott Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Spirit FM- en. A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei ugyanis nem kaptak a kormány rezsitámogatásából mert egyszerűen nem mentek el az erről szóló egyeztetésre.

Most mégis követelik a pénzt, és pert indítottak a párt fővárosi polgármesterei, mert azt állítják: Orbán politikai bosszúból tagadta meg a kerületek rezsitámogatását.

Egyedül a VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter vett részt a megbeszélésen, így a kerület meg is kapta a neki járó támogatást.

A támogatás jelentősen megosztotta az ellenzéki pártokat. Az MSZP és a Momentum - akik szintén éltek a támogatás lehetőségével- élesen kritizálja a DK-t, szerintük ugyanis a pártérdek mentén, a lakosság érdekeit félretéve politizáltak a Gyurcsány-párti polgármesterek.

A rezsitámogatással összesen 44 milliárd forint segítséget ad a kormány a megemelkedett energiaköltségekhez a tízezer lakos feletti városoknak és fővárosi kerületeknek. A listán pedig 138 városi és 17 kerületi önkormányzat szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!