2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Gyurcsány Donáthnak: Mutassa meg a befolyását, és akkor majd hozzá igazodunk! + videó

A volt miniszterelnök nem állna ki vitára sem Donáth Annával, sem Vona Gáborral, illetve nem érti, hogy miért beszél arról a Momentum politikusa, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli. Gyurcsány Ferenc az ATV-ben magyarázta el, mit gondol az ellenzék helyzetéről és az erőviszonyokról.

  • Gyurcsány Donáthnak: Mutassa meg a befolyását, és akkor majd hozzá igazodunk! + videó

Nem akarja megérteni Gyurcsány Ferenc azt, hogy miért ír arról Donáth Anna, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a hazugság kultúráját képviseli – ez derült ki az ATV hétfő esti adásából, ahol a DK vezérét faggatták arról, hogy mit gondol a többi ellenzéki politikai próbálkozásról.

Gyurcsány Ferenc szerint arról, hogy ki milyen kultúrát képvisel, majd a választóknak kell döntenie, a hazugság szót egyébként nem mondta ki a műsorban – írja a Magyar Nemzet. Elmagyarázta, hogy minden ellenzéki párt jobb helyzetből indult, mint annak idején a DK, és most mégis ők a legnagyobb ellenzéki párt. 

Gyurcsány szerint dolgozni kell, és közelebb kerülni a választókhoz. Donáth Annának és a Momentumnak is ezt ajánlja, és konkrétan azt is megüzente nekik, hogy mutassák meg befolyásukat, és akkor majd hozzájuk fog igazodni a többi baloldali párt. 

A volt miniszterelnököt arról is kérdezték, hogy miért ülnek benn a parlamentben, ha szerintük nincs demokrácia. Gyurcsánynak erre az volt a válasza, hogy nem teszik le a fegyvert, és küzdeni fognak a soron következő választásokon is. Emlékezetes, 2016-ban még bojkottot hirdettek a DK-sok, kivonultak a parlamentből. 

Közös listát akar Gyurcsány, külföldi pénzekről továbbra sem tud

Az adott helyzetben Karácsony Gergely támogatása a DK legjobb választása, most meg kell mutatni az erényeket – magyarázta azzal kapcsolatban, hogy miért támogatják a főpolgármester újraindulását, ha korábban arról beszélt, hogy nem teljesíti hazafias kötelezettségét. Gyurcsány Ferencék a közös listában hisznek, és arra sarkallják az ellenzéki pártokat, hogy erről döntsenek. 

Gyurcsány szerint az a legnagyobb baj, hogy nem lehetett érzékelni a guruló dollárok jelenlétét a választási kampányban, sőt a DK azt sem tudta, hogy ez a pénz külföldről érkezett, állította. Az Állami Számvevőszék egyébként megbüntette a baloldali pártokat a finanszírozás átláthatatlansága miatt, ezért Gyurcsányék gyűjtésbe kezdtek, mint mondta, eddig tizenegymillió forintot kalapoztak össze. 

Az adás végén Gyurcsány világossá tette, hogy nem vitázik más ellenzéki politikusokkal, így Vona Gábor volt Jobbik-elnök kihívását sem fogadja el, mert nem gondolják ezt indokoltnak. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!