2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Gyurcsány: Benne leszek a Hír TV-ben, jól van

Nem kérdezhette a paksi atomerőművel kötött szerződésről a Hír TV Gyurcsány Ferencet. A Demokratikus Koalíció elnöke Budapesten tartott lakossági fórumot, ahol a 2006-os tüntetéssorozatról is beszélt, amiért szerinte a Fidesz felelős.

Gyurcsány Ferenc továbbra sem válaszol arra, mire kapott a Paksi Atomerőműtől havi nyolcmilliót. Pár napja úgy emlékezett, az érdekeltségébe tartozó cég a juttatásból sajtókampányt is szervezett. Budapesti fóruma előtt kérdeztük volna a DK elnökét a hirdetések megjelenésének részleteiről, ezt a párt szóvivője, Gréczy Zsolt és kollégája akadályozta meg. Gyurcsány lakossági fórumán azonban sajátos stílusban üzent Hír TV stábjának.

„Orbán kolléga, vagy mi a szösz? Mondom sokadszor, mert bujdokol előlem, és rám küldi a sameszait, hogy akkor melyik újságban hirdettünk a 17 évvel ezelőtti paksi szerződés tárgyában. Ezt majd bevágják ma este. A szerkesztő asszonynak hosszú életet és szakmai előremenetelt kívánok” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

Gyurcsány nem fél szembenézni

Gyurcsányt ezúttal Martin Luther King 1963-as, washingtoni beszéde ihlette meg. „Van egy álmunk, amelyben látjuk magunkat csetlő-botló nemzetként és meg merjük ezt mutatni, amelyben nem félünk szembenézni azzal, hogy időnként rossz döntéseket hoztunk, hogy nem a jó oldalon álltunk, hogy önzők voltunk, és kapzsik, és nem bántuk, ha a másikat elviszik, ha mi ülhettünk be az övébe” – fogalmazott.

A DK elnöke azt mondta: az összefogás pártjait tapasztalataival fogja támogatni. „Biztosan nem kormányoztunk mindig jól – engem kivéve. Hát a többi milyen volt? Ne is mondják. Benne leszek a Hír TV-ben ezzel most már, jól van. Hogy komolyra fordítsam a szót: tudok én hosszan és ízesen beszélni arról, hogy mit csinálnék ma másképp. Nyilván bölcsebb is lettem, többet tapasztaltam, meg van egy pártom is” – mondta Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök beszédében felidézte a 2006-os őszi eseményeket is. Az utcai harcokért szerinte a Fidesz a felelős. „Nem mi vagyunk a felelősek 2006 konfliktusáért, hanem azok, akik lelketlenül, mértéktartás, felelősségérzet nélkül odaküldték és odaszervezték. Őket pedig Fidesznek hívják.” – mondta.

A 2006-os tüntetőket többször csőcseléknek nevező baloldal most az Ukrajnában kitört polgárháborús helyzet és a rendőri túlkapások ellen közös nyilatkozatban szólalt fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy a Fidesz vezetői nem hajlandóak és nem mernek találkozni az emberekkel, ez persze hazugság – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

A tavaszias időjárás miatt a növények pollenjei nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe a korábbi évekhez képest. A tüdőgyógyász szerint a gyakran orrfolyással, tüsszögéssel, és szemviszketéssel járó tünetek a leghatékonyabban az antihisztamin készítményekkel enyhíthetők.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!