2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 04:00

Belföld

Gyorsan megoldanák az elbocsájtott közszolgák helyzetét

A szociális hozzájárulási adó eltörlésével könnyítene az elbocsátásra váró közszolgákon a kormány. Az érdekképviseletek a felmentési idő meghosszabbítására tesznek javaslatot az országos érdekegyeztető tanácsban.

  • Gyorsan megoldanák az elbocsájtott közszolgák helyzetét

A szerdai kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely, arról beszélt, hogy a tervek szerint a központi kormányzatban dolgozó 13 ezer emberből 2500 bocsájtanak el.

„Az történik, amiről korábban itt önöknek beszámoltam, a 15 százalék és 20 százalék közötti sávban lesznek elbocsájtások” – mondta Gulyás.

A kormányszóvivő arra számít, hogy egy-két hónapon belül minden elbocsátott közszolga helyzete rendeződhet. Kovács Zoltán úgy gondolja, jelenleg olyan nagy a munkaerőhiány, hogy átképzésekkel lehet munkát találni.

„A jelenlegi helyzetben, a mai munkaerőpiaci körülmények között biztosak vagyunk benne, hogy ennek a 2,5 ezer embernek az elhelyezkedése nem lesz nehézség, hiszen munkaerőhiány van” – nyilatkozta a kormányszóvivő. 

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is arra számít, hogy a versenyszférában rövid idő alatt mindenki el tud majd helyezkedni. Ennek ellenére például a 60 év felettieknél a szociális hozzájárulási adó teljes eltörlését segítené a kormány.

„Személyekkel összefüggő járulékkedvezmények jöhetnek szóba, másrészt olyan képzési programoknak a támogatása, amely a hiány szakmákba történő átképzést jelenti – árulta el Orbán Balázs. – A példák mind arra utalnak, hogy van tér különböző foglalkozási ágakban, ahova átképzési és szakmai programok révén át tudnak érkezni a központi és a területi közigazgatás területéről kikerülők”.

Az érdekképviselet vezetője kevésbé optimista, ezért az Október 25-i Országos Érdekegyeztető tanács ülésén az érintett közszolgák felmentési idejének meghosszabbítására fog javaslatot tenni.

„A kormány nagyon megnehezíti a saját dolgát, amikor ezt a 2000 főt szeretné humánpolitikailag kezelni, mindenki egyéni kezelést igényel” – jelentette ki Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

A érintettek novemberben kapják meg az elbocsájtásukról szóló értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Globál: CPAC konferencia Dallasban - összefoglaló

Augusztus 4 -e és 7-e között zajlott a CPAC ( Conservative Political Action Conference) az Egyesült Államokban, Texas államban. Tóth Gábor, a HírTV külpolitikai újságírója, részt vett a konzervatívok legrangosabb konferenciáján.
Svenk: Vissza a '80-as évekbe

Svenk: Vissza a '80-as évekbe

A műsor célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse a magyar filmipar múltját, jelenét és jövőjét, emellett naprakészen beszámoljon minden olyan történésről, amely az egyre sikeresebb hazai filmgyártáshoz kapcsolódik. Műsorvezető: Zavaros Eszter.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!