2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Gyorsan megoldanák az elbocsájtott közszolgák helyzetét

A szociális hozzájárulási adó eltörlésével könnyítene az elbocsátásra váró közszolgákon a kormány. Az érdekképviseletek a felmentési idő meghosszabbítására tesznek javaslatot az országos érdekegyeztető tanácsban.

  • Gyorsan megoldanák az elbocsájtott közszolgák helyzetét

A szerdai kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely, arról beszélt, hogy a tervek szerint a központi kormányzatban dolgozó 13 ezer emberből 2500 bocsájtanak el.

„Az történik, amiről korábban itt önöknek beszámoltam, a 15 százalék és 20 százalék közötti sávban lesznek elbocsájtások” – mondta Gulyás.

A kormányszóvivő arra számít, hogy egy-két hónapon belül minden elbocsátott közszolga helyzete rendeződhet. Kovács Zoltán úgy gondolja, jelenleg olyan nagy a munkaerőhiány, hogy átképzésekkel lehet munkát találni.

„A jelenlegi helyzetben, a mai munkaerőpiaci körülmények között biztosak vagyunk benne, hogy ennek a 2,5 ezer embernek az elhelyezkedése nem lesz nehézség, hiszen munkaerőhiány van” – nyilatkozta a kormányszóvivő. 

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is arra számít, hogy a versenyszférában rövid idő alatt mindenki el tud majd helyezkedni. Ennek ellenére például a 60 év felettieknél a szociális hozzájárulási adó teljes eltörlését segítené a kormány.

„Személyekkel összefüggő járulékkedvezmények jöhetnek szóba, másrészt olyan képzési programoknak a támogatása, amely a hiány szakmákba történő átképzést jelenti – árulta el Orbán Balázs. – A példák mind arra utalnak, hogy van tér különböző foglalkozási ágakban, ahova átképzési és szakmai programok révén át tudnak érkezni a központi és a területi közigazgatás területéről kikerülők”.

Az érdekképviselet vezetője kevésbé optimista, ezért az Október 25-i Országos Érdekegyeztető tanács ülésén az érintett közszolgák felmentési idejének meghosszabbítására fog javaslatot tenni.

„A kormány nagyon megnehezíti a saját dolgát, amikor ezt a 2000 főt szeretné humánpolitikailag kezelni, mindenki egyéni kezelést igényel” – jelentette ki Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

A érintettek novemberben kapják meg az elbocsájtásukról szóló értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

20 éves a HírTV

20 éves a HírTV

Húsz éve, 2002. december 2-án indult a HírTV próbaadása. Ez volt Magyarország első tematikus hír- és hírháttér adója. Az alapítók célja egyrészt a hírtelevíziózás meghonosítása, másrészt a jobboldali, konzervatív ideológiai-politikai oldal számára egy saját csatorna létrehozása volt. A HírTV 2006 őszén bebizonyította: Magyarországon kulcsszerepe van a kiegyensúlyozott tájékoztatásban. Íme, az első két évtizedünket összefoglaló film, melyben volt és jelenlegi kollégák is felidézik a múltat.
Új elnöke van a Fidelitasnak

Új elnöke van a Fidelitasnak

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!