2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 10:55

Belföld

Gyorsabb és pontosabb vonatokat ígér a MÁV a felújítások után

Vágányfelújítás miatt késésekre és fennakadásokra kell számítaniuk a Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon közlekedőknek. A munkák miatt átlagosan 15-20 perccel hosszabbodik meg a menetidő, egyes szakaszokon pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A megváltozott menetrendről kevesen tudnak, pedig a MÁV szóvivője szerint több fórumon is hirdetik a módosításokat. A vasúttársaság azt ígéri, a felújítás után gyorsabbak és pontosabbak lesznek a vonatok.

  • Gyorsabb és pontosabb vonatokat ígér a MÁV a felújítások után

Két órás késéssel ért be a Budapestről induló Intercity a miskolci Tiszai pályaudvarra. A vonat műszaki hiba miatt késett, a hosszabb menetidőről hangosbemondón és az információs táblán is tájékoztatták az utasokat. Ez egyszeri alkalom, kisebb mértékű késéssel azonban állandóan számolniuk kell azoknak, akik Miskolcról Budapestre utaznak. Vágányfelújítás miatt ugyanis 15-20 perccel tovább tart az út.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon év elején kezdték meg a felújítást. Emiatt sok vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

A felújítási munkák jelenleg a Rákos–Pécel, és a Tura–Hatvan vonalon zajlanak. A MÁV szóvivője szerint érdemes utazás előtt tájékozódni az aktuális változásokról, hogy ne érjen senkit meglepetés.

„A felújításra azért van szükség, hogy továbbfejleszthessük a közlekedést, növelhessük a sebességet, ezáltal természetesen csökkenthessük az utazási időt. Ez a távolsági közlekedés szempontjából is fontos, illetve tovább emeljük az utazási komfortot az állomások és megállóhelyek korszerűsítése által. A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek, és tervezetten 2020 decemberéig tartanak, ez idő alatt több ütemben valósulnak meg” – közölte Lőcsei Virág.

A vasúttársaság a munkafázisokhoz igazítva módosítja a menetrendeket. A változásokról a vonatinfó mobilapplikáción, az állomásokon kihelyezett hirdetményeken, illetve a MÁV csoport honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!