2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

György László: Tehetségük megtalálásában segít a fiataloknak a Tanítsunk Magyarországért program

A Tanítsunk Magyarországért program abban segít a fiataloknak, hogy élményeket szerezve fedezzék fel és bontakoztathassák ki tehetségüket - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vasmegyeren.

  • György László: Tehetségük megtalálásában segít a fiataloknak a Tanítsunk Magyarországért program

György László a helyi Megyer Vezér Általános Iskolában egy teqballasztal átadásán arról beszélt, ez a program a világ megismertetésén felül annak egy szegletét is elhozza a fiatalok számára, akik a magyar fejlesztésű teqballasztallal akár a jövő innovátoraivá is válhatnak.

Az államtitkár személyes élményeit felidézve elmondta, a sport megtanít bennünket küzdeni a céljainkért, megtanít nyerni és méltósággal veszíteni, csapatban együtt dolgozni, illetve fejleszti az állóképességet és segít kikapcsolódni.

Murányi Gergely, a teqball diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője azt hangoztatta, a program lényege, hogy a világ kinyíljon a fiatalok előtt és inspirálja őket, a sport pedig megtanít csapatban dolgozni és hogy hogyan lehet egymással együttműködve dolgozni a sikerért.

A Tanítsunk Magyarországért program az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program, amelyben az ebbe bevont 58 településen 377 egyetemista dolgozik együtt 1633 mentorálttal.

A program és a Teqball együttműködése segítségével minden résztvevő általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, TM logóval ellátott plexivel rendelkező teqballasztalt. Az eszközöket az általános iskolákba és a résztvevő hét egyetemre októberben leszállítják és átadják, és ezeket az adott iskola összes diákja használhatja.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!