2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Mindenki a pénzt várja Gyöngyöspatán

Gyöngyöspatáról Méhész András tudósította a Hír TV Híradóját. Munkatársunk annak járt utána, hogy miként fogadták a Kúria ítéletét a helyiek.

  • Mindenki a pénzt várja Gyöngyöspatán

Ahogy arról a Hír TV is többször beszámolt már, a Kúria döntése értelmében az önkormányzatnak és a tankerületnek ki kell fizetni a helyi romáknak a szegregált oktatás miatt megítélt kártérítést. A döntést a tudósító szerint az érintett lakosok felvillanyozva fogadták. A helyi romák szerint ezt a döntést már hamarabb meg kellett volna hozni, és sokan már nagyon várják a megítélt összegeket. Közülük többen úgy nyilatkoztak, hogy

szerintük a mintegy 100 millió forintot nagyobb nehézség nélkül ki tudja fizetni az önkormányzat.

Méhész András Horváth Lászlót, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét is idézte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy

a kártérítés kifizetése miatt a város csődbe mehet.

Ezzel a véleményével nincs egyedül, a település nem roma lakosainak többsége is így gondolja.

Horváth László korábban a Hír TV -nek is leszögezte, hogy igazságtalannak, károsnak és rossznak tartja a Kúria döntését, mivel békétlenséget teremt a településen és az egész országban. 

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Horváth László: Igazságtalan, káros és rossz a Kúria döntése

Íme hát... - Bayer Zsolt publicisztikája 

Döntött a Kúria: Kártérítést kapnak a gyöngyöspatai roma diákok

A másik Gyöngyöspata - Bayer Zsolt dokumentumfilmje

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!