2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Gyógyult gyerekeknek rendeztek vitorlásversenyt

A Szent László Kórház gyógyult betegeinek rendeztek vitorlásversenyt Balatonkenesén. A Mini Doktor Regattán harminc olyan kisgyermek vett részt, akik súlyos betegségen estek át és kezelésükhöz különösen sok vért kaptak. A rendezvény kiemelt támogatója az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi üzletlánc.

Autóbusszal érkeztek a gyerekek a balatonkenesei kikötőbe. A hosszú kórházi kezelés után sokan most először jöhettek ki a vízpartra. A Mini Doktor Regattát második alkalommal rendezte meg a Ments Életet Alapítvány. A gyerekek szórakoztatása mellett céljuk a társadalmi felelősségvállalás erősítése.

– Szerintem a legjobban motiváló a társadalom felé, ha megmutatjuk a gyógyult embereket és a gyógyult gyerekeket, és nem feltétlenül csak felhívjuk a figyelmüket arra, hogy tegyék ezt, tegyék azt, segítsetek, gyertek el vért adni, hanem igenis lássák ezeket a kis lurkókat, akik most itt vannak – mondja Mikola József, a Ments Életet Alapítvány elnöke.

A rendezvény kiemelt támogatója az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi üzletlánc. „Immár ez a negyedik közös eseményünk a Ments Életet Alapítvánnyal, több mint egy évvel ezelőtt találkoztunk velük és döntöttük el azt, hogy támogatjuk őket abban a kezdeményezésben, amelyet ők fontosnak tartanak, jelesül, hogy a nemzeti vérkészletet gyarapítsák, a véradást népszerűsítsék” – mondta a Hír TV-nek Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A hat hajóból álló mezőnyt Litkey Farkas vitorlázó olimpikon indította. A hajók fedélzetén képzett oktatók segítették a gyerekeket, akiknek 4 kilométer hosszú szakaszt kellett teljesíteniük. A gyerekeknek életre szóló élményt jelentett a vitorlázás. A szoros versenyt végül a Trenta szetta legénysége nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!