2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Gyermekhospice Hősei hét Pécsett

A köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita jelenlétében nyílt meg Pécsett a Gyermekhospice Hősei nevű rendezvény. Az egyhetes kampány célja a gyógyíthatatlan beteg gyerekek ellátási formáinak a minél szélesebb körben való megismertetése.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekek ápolásával foglalkozó Dóri Ház négy éve nyílt meg Pécsett. A működtető Szemem Fénye Alapítvány 2012-ben csatlakozott az Angliából indult Gyermekhospice Hősei elnevezésű programhoz, mely elsősorban a figyelemfelkeltést, illetve adománygyűjtést szolgálja.

– Magyarország első Gyermekhospice Háza a számításokkal ellentétben telt házasan működik, és a mai napon három gyermek fogadását kellett visszautasítanunk helyhiány és anyagi probléma miatt, hiszen nem tudjuk biztosítani számukra azt az ellátást, amely akár életvégi ellátás formájában szükséges lenne – mondta Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke.

Az alapítvány működését szerény mértékben Pécs is segíti. „Amit ők végrehajtottak, az egy úttörő munka a szó legklasszikusabb értelmében. A semmiből kellett elindítani ezt az egész nagyon sajátos, nagyon sok tudást, empátiát igénylő mozgalmat, mert tulajdonképpen arról van szó, és olyan falakat kellett áttörni, szimbolikus falakat, amiket talán soha nem tudtak volna megtenni” – nyilatkozta Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere.

A Gyermekhospice Hősei pécsi programjának megnyitóján Áder János köztársasági elnök felesége is részt vett „Ha felhívjuk a figyelmet és elmeséljük, hogy milyen körülmények között dolgoznak itt és milyen gyermekek vannak itt, akik küzdenek az életükért és egészségükért, akkor szerintem ez a legtöbb, amit tehetünk. Nehéz erről beszélni, mert az emberben olyan érzések kavarognak, amit nagyon nehéz szavakkal kifejezni” – fogalmazott Herczegh Anita, a köztársasági elnöke felesége.

Magyarországon mintegy 16 ezer család lehet érintett a gyermekhospice ellátás valamilyen formájában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!