2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a bajai videó készítőjét

Négyrendbeli hamis vád miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség a bajai videó egyik készítőjét. Kőrös Gusztáv tagadta a terhére rótt bűncselekményt, a gyanúsítás miatt azonban nem tett panaszt. A Hvg.hu tavaly októberben hozta nyilvánosságra a hamis bajai videót, amelyet az MSZP-székházból kaptak meg.

Gyanúsítottként idézték be a hamisított bajai videó egyik készítőjét a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztályára.

– Azzal vádol az ügyészség, hogy én adtam utasítást arra, hogy a videón szereplő személyek neve  elhangozzon: Zsigó Róbert, Kovács Csaba, Horváth Szilveszter, illetve Ajtai Tiboré. Emiatt vádol be engem, azaz gyanúsít négyrendbeli hamis váddal – mondta Kőrös Gusztáv.

A Demokratikus Koalíció volt tagja koholmánynak tartja az ellene folyó eljárást és furcsállja, hogy az ügyészek nem mutatták meg a vallomását annak a szocialista politikusnak, aki annak idején a videót megrendelte tőle. „Biztos vagyok benne, hogy koholt vád. Nem félek az MSZP-től, sem Mesterházy Attilától. Egy viszont tény és való: hogy a 7. személynek a jegyzőkönyvét, az MSZP sporttagozat székesfehérvári elnökéét: Károlyi Attila jegyzőkönyvét nem láttam; sem én, sem az ügyvéd. Nem tudom, mi az ő vallomása. Nem lepődnék meg, ha egybehangzó lenne Király Györgyével.”

A videóról a rendőrség korábban már kiderítette, hogy napokkal a bajai időközi önkormányzati választás után készült. A szereplők azt játszották el, mintha a fideszes polgármester pénzt és tűzifát ajánlott volna a cigányok szavazataiért. Ügyvédje szerint Kőrös Gusztáv azzal védekezhet, hogy a felvételeket nem saját magának csinálta.

– Annyit tudott, amit hivatalosan; hogy ez rendelésre készült, és azt még látta is, hogy átadták valakinek, akiről azt állították későbbiek során, hogy ilyen nevű személy nincs is – mondta Bárándy György.

A Hír TV az MSZP sajtóosztályától azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyészség korábban Szakács Lászlót, Mesterházy Attila kabinetfőnökét, valamint Harangozó Gábor és Harangozó Tamás MSZP-s képviselőket hallgatta meg tanúként az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!