2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gyakorlatoznak a rendőrök a déli határnál

Háromnapos ellenőrző gyakorlaton vesznek részt a rendőrök és a katonák a déli határszakaszon. A gyakorlat annak érdekében szükséges, hogy a honvédség készenléti alakulatai továbbra is bármikor képesek legyenek ellátni a határőrizeti feladatokat. Az országos rendőrfőkapitány szerint a gyakorlat sikeres, a katonák több hónap kihagyás után is zökkenőmentesen látják el a határvédelmi feladatokat.

  • Gyakorlatoznak a rendőrök a déli határnál

Közös járőrözésen vesznek részt, figyelőpontokon szolgálnak és a felderítéshez szükséges eszközöket kezelik a katonák a gyakorlat során. A madarasi határvédelmi bázison a hondvédség és a rendőrség vezetői helikopteres határszemlét tartottak. Az országos rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: beváltak az együttműködés módszerei, és ha szükséges, továbbra is számítanak a katonák segítségére.

Én eddig is bíztam a katonákban és meggyőződéssel vallottam, hogy nagyon hathatós segítséget tudnak nekünk nyújtani. Erről a gyakorlatban is tanúbizonyságot szerezhettünk. Én arra kérem altábornagy urat, hogy azt a készenlétet a jövőben is tartsák fenn, mint eddig– nyilatkozta Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány.

A migrációs helyzet változása és a határzár kiépítettsége megengedte, hogy a honvédség június 30-ával kivonuljon a határőrizetből - mondta Korom István. A honvédség vezérkari főnöke kiemelte: az utóbbi időszakban a kiképzésre koncentráltak.

Azzal, hogy a katonai erő kivonásra került a közvetlen határbiztosítási feladatokból, nem azt jelentette, hogy innentől kezdve mi el is ejtettük ezt a feladatot. Egy készenléti rendszert dolgoztunk ki, amely azt biztosítja, hogy a június 29-i helyzetnek megfelelően a végcélként tudnia kell a készenlétbe vezényelt állománynak biztosítania a feladatba történő visszailleszkedést.– mondta el Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök. A katonák és a rendőrök december 1-jéig gyakorlatoznak a déli határszakaszon. Balogh János

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!