2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Gyakorlatilag kettészakadt az ország

Több a légúti megbetegedés az enyhe idő miatt. 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor megszokottnál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképén látszik, hogy az ország gyakorlatilag kettészakadt: északon hidegebb van, délen melegebb.

13 fokot mutatott a hőmérő Szegeden. A környéken nyoma sincs hónak, csak a karácsonyi dekorációk emlékeztetnek a télre. Sokan sétáltak vagy padon ülve élvezték a napfényt. Bár az idő enyhébb a megszokottnál, a rosszullétek száma nem emelkedett az ünnepek alatt, mondták a hódmezővásárhelyi kórház sürgősségi osztályán.

– A magas vérnyomásban szenvedőknek a melegfronti hatás megterhelő lehet, tehát mindenképpen javasolnám a fokozott és a mértékletes folyadékfogyasztást és a gyógyszereknek a rendszeres szedését – mondta a Hír TV-nek Szollár Márta, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet szakorvosa.

Kesztyű és sál nélkül sétáltak Pécsett is. A háziorvosi ügyeletet többen hívták, főleg idősek és kisgyermekes szülők, az enyhe idő kedvez az influenzaszerű megbetegedéseknek.

– Az ünnepek alatt a felső-alsó légúti panaszok száma 10-20 százalékkal nőtt meg. A hívások száma is kissé megemelkedett, főként mozgásszervi panaszok miatt, de van olyan, hogy injekciót kell beadnunk, azért kell kimenni – jelentette ki Temesi Gyula ügyeletes háziorvos.

A városligeti műjégpályát tömegek keresték fel az ünnep második napján. Néhány száz méterrel távolabb, az állatkertben Betlehemet rendeztek be élő állatokkal. A jegesmedvének eközben valószínűleg melege van, de a tevék, sőt a pelikánok is szabadban karácsonyoznak.

– Amikor egy kicsit a téli időszakban megenyhül az idő, akkor azokat az állatokat, amelyek ilyenkor egyébként fűtött helyen vannak, ha nem is egész napra, de néhány órára ki lehet engedni a szabad levegőre. Ilyenkor a zebráktól kezdve, az elefántokon át, akár az antilopokig ezek az állatok ebben a kicsit kellemesebb időben több időt kint tudnak tölteni – tette hozzá a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Hanga Zoltán.

A meteorológiai szolgálat térképén látszik, hogy az ország gyakorlatilag kettészakadt: északon hidegebb van, délen melegebb.

– Az átlagosnál jóval enyhébb időjárás már nem tart sokáig, pénteken elér bennünket egy hidegfront. A hét végére, bár visszaesik a hőmérséklet, gyengül a nappali felmelegedés, viszont cserébe kapunk napsütést is, hiszen azért az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre előbukkan majd a nap, és nem várható számottevő csapadék sem – mondta a Hír TV-nek Fejes Edina meteorológus.

Az előrejelzés szerint az új év párás, borús idővel kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!