2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gulyás Gergely: Kérhető más típusú oltóanyag, ha valaki nem bízik meg egy vakcinában

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online sajtótájékoztatója Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány? címmel. A tájékoztatót a HírTV közvetíti.

  • Gulyás Gergely: Kérhető más típusú oltóanyag, ha valaki nem bízik meg egy vakcinában

A szerdai kormányülésen ismét a vírushelyzetről volt szó és a kabinet megállapította, hogy a szomszédos országokban és Európa jelentős részén elkezdődött a járvány harmadik hulláma, ezzel szemben Magyarországon továbbra is csökken fertőzöttek és a halálozások száma is. 

Gulyás Gergely közlése szerint sikerült az elmúlt két hónapban betartani a járványügyi intézkedéseket. 

A jelenlegi intézkedések február 1-ig vannak hatályban, a kormány a jövő heti ülésen ezeket felülvizsgálja

- tette hozzá a tárcvezető, aki elmondta, amíg a tömeges oltás nem kezdődik meg, addig érdemi változtatásra az előzetes és ma látható adatok alapján nincs lehetőség. 

Jelenleg az Európai Unióban a tömeges oltás a vakcinabeszerzés lassúsága miatt még nem indult el. Valamennyi tagállam kritikával illette az uniós vakcinabeszerzés lassúságát.

Kénytelenek vagyunk saját beszerzési forrásokat keresni, ezért tárgyalunk mindenkivel, ajol esélyt látunk arra, hogy aleternatív úton vakcinát tudunk szerezni, tárgyalunk Kínával és Oroszorszáéggal is. Olyan vakcinát szeretnénk csak beszerezni, amivel már több millió embert beoltottak és Magyarországon csak a hatóságok által biztonságosnak és hatékonynak ítélt és engedélyezett vakcinával lehet oltani (...) és ha valaki az egyik vakcinát elutasítja, várhat más oltóanyag érkezésére. 

- mondta el a miniszter.

Az európai gyógyszerügynökség is nagyon lassú, ezt pedig szóvá tette az osztrák kancellár is - folytatta a tárcavezető. 

Szijjártó Péter külügyminiszter ma Moszkvába utazik az orosz oltóanyagok kapcsán

- közölte Gulyás Gergely.

Magyarország jelentős számban kötött le vakcinát, összesen az európai uniós beszerzésekből mintegy 8,8 millió embert lehetne beoltani. 

Gulyás Gergely beszélt a gazdasági helyzetről is és közlése szerint ezen a területen van a legtöbb jó híre. 

Négyezerrel többen dolgoznak most, mint 2019 decemberében. A 13. havi nyugdíj első negyedének összegét a nyugdíjasok meg fogják kapni, a családtámogatási rendszer bővül

– ismertette a kormány eredményeit.

Hozzátette: jól láthatóak a baloldali és a jobboldali kormány közötti válságkezelés közötti különbségek, ők elvették a 13. havi nyugdíjat, de most kezdődik a visszaépítése.

Február első napjaiban a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első megyedének összegét meg fogják kapni. 

A baloldali kormány egyhavi bért elvett, most a fizetések emelkedése az elmúlt évben 6-7 százalék körül volt - emlékeztetett.

A béremelésből a háziorvosok is részesülnek

A háziorvosok béremeléséről elmondta, hogy komoly szerepet vittek a járvány elleni küzdelemben, ezért megérdemlik azt. Aki szoros praxisközösséget vállal, az teljes egészében megkapja, ha a lazább formáját választja a praxisközösségnak, az kicsit kevesebbet, aki semmilyen praxisközösségben nem hajlandó részt venni, azok is kapnak béremelést.

Az állami ellátásban lévő fogorvosok is ennek megfelelő béremelést fognak kapni.

HírTV 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!