2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Gulyás Gergely: A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár

Akkor sem köt kompromisszumot a Fidesz a keresztény értékek védelmében és a migráció elutasításában, ha kizárják az Európai Néppártból - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer showban. Gulyás Gergely szerint a Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár.

  • Gulyás Gergely: A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár

Nem akar kilépni a Fidesz az Európai Néppártból, de nem lehet kijelenteni, hogy biztosan a tagja marad a jövőben - mondta Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter leszögezte: a kormánypárt nem változtat politikáján a keresztény értékek védelme és a migráció elutasítása kapcsán.

Két oldala van az éremnek és a másik oldalára is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért ha bennünket ki akarnak zárni, akkor természetesen erre van lehetőség, de mi nem ebben gondolkodtunk eddig. Mi mindig is lojális tagjai voltunk a Néppártnak - jelentette ki.

Gulyás Gergely szerint Nyugat-Európa több országa már bevándorlóországgá vált, de ennek negatív hatásait nem ismerik be, mert az a társadalmi katasztrófa beismerését is jelentené.

Németországban ott tartunk, hogy a lakosság közel negyede migrációs hátterű. Ez azt jelenti, hogy ott már nem lehet azt mondani, hogy a párhuzamos társadalmak borzalmasak, az integráció esélytelen, mert akár így van, akár nem, ennek a beismerése a társadalmi katasztrófa beismerését is jelenti - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ezeknek az országoknak hosszabb távon kell berendezkedni arra, hogy ezt a helyzetet kezelni kell.

Gyulyás Gergely úgy látja, hogy a migráció közvetlen hatással lesz a májusi EU-választásokra is, ahol vélhetően megerősödnek a bevándorlást ellenző és a centrumtól távolabb eső pártok.

Teljes beszélgetés:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!