2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Grosics szellemisége továbbra is velünk kell, hogy legyen

Megrendülve értesültek a legendás labdarúgó halálhíréről a Grosics Gyula Sport Általános Iskola diákjai. A ballagási ünnepségen is megemlékeztek az Aranycsapat kapusáról, aki névadóként rendszeresen ellátogatott az újbudai oktatási intézménybe.

Az évzáró és a ballagás napján érkezett a legendás labdarúgó halálhíre a XI. kerületi Grosics Gyula Sport Általános Iskolába. Az intézmény hat évvel ezelőtt vette fel az Aranycsapat kapusának nevét. A tanárok és diákok személyesen is ismerték, februárban vele együtt ünnepelték 88. születésnapját is. Gyula bácsinak szólították.

„A gyerekek, akik tulajdonképpen nem láthatták őt játszani, amikor megérkezett az iskolánkba, olyan spontán fölálltak, köszöntötték, ujjongtak, megpróbálták megérinteni, aláírásokat gyűjteni, hogy ez a szeretet valahol mágikus volt” – mondta a Hír TV-nek Kis Mihály, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója.

Grosics Gyula halála nemcsak a családjának, hanem az egész nemzetnek pótolhatatlan veszteség, mondta Simicskó István sportállamtitkár. „Az ő szellemisége továbbra is velünk kell, hogy legyen. Az ő akaratereje, embersége, sportolói kiválósága, mindig a legjobbra való törekvése, becsületessége mind-mind olyan emberi érték, ami példakép minden magyar gyermek számára. Úgyhogy szeretném, hogyha ez a szellemiség, ez a lelkület tovább élne” – fogalmazott Újbuda fideszes országgyűlési képviselője.

Az államtitkár hozzátette: Grosics Gyula temetésének időpontjáról a család és a Magyar Olimpiai Bizottság egyeztetése után döntenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!