2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Grezsa István nem folytat negatív kampányt, és másokat is erre kér

Magyar Nemzet

2019. augusztus 13., kedd 07:57

Fideszes polgármesterjelöltek mutatkoztak be tegnap Szekszárdon és Szécsényben. Hódmezővásárhely független jelöltje pedig ismertette a vásárhelyi kórházról indított, hétfőn zárult konzultációt.

A választópolgárok szerint mindenképpen változtatni kell a Hódmezővásárhelyen tapasztalható megosztottságon – jelentette ki tegnap a független polgármesterjelölt. A jelenleg a vásárhelyi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójában politizáló Grezsa István hangsúlyozta, október 13-a után együttműködésre törekvő politikával lehet azokat a fejlesztéseket elindítani, amelyek az elmúlt másfél évben ordító módon hiányoztak a városból.

 A vásárhelyi politikus derűvel viselné el a támadásokat

Fotó: MTI/Veres Nándor

 

A politikus hozzátette, nem politikai csatát szeretne nyerni, hanem békét kíván teremteni. Ezért ahogy eddig, úgy a jövőben sem folytat negatív kampányt, és másokat is erre kért. Igyekszik derűvel viselni a személyét és családját ért nemtelen támadásokat – mondta a Márki-Zay Péter polgármester ellenében induló jelölt, aki közölte: az elmúlt hetekben lezajlott konzultáció alapján a hódmezővásárhelyiek szerint az önkormányzatnak támogatnia kell a helyi kórház fejlesztését. A politikus emlékeztetett: július 8-án indított konzultációt a vásárhelyi kórházról.

A tegnap zárult kezdeményezésben 5124 ívet töltöttek ki a hódmezővásárhelyiek, túlnyomó részben személyes megkeresés után. Hozzátette: több mint háromszáz háztartásba ő maga látogatott el. Bár az egészségügyi intézmény fenntartója az állam, ott zömében vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, így a válaszadók 96 százaléka szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni az intézmény fejlesztésével. Ez a magas támogatottság bizonyítja, hogy az emberek – egyes politikusokkal ellentétben – különbséget tudnak tenni fenntartás és fejlesztés között – mondta.

A 49 éves Varga Béla személyében új polgármesterjelöltet indítanak a kormánypártok Szécsényben, a Nógrád megyei város eddigi polgármesterétől, Stayer Lászlótól megvonták a bizalmat. Az új jelölt, a helyi Fidesz elnöke tegnap azt elmondta, készen áll a feladatra, dinamikusabb, fiatalosabb, eredményesebb városvezetést tervez bátor programmal. Az ötezer választópolgárral rendelkező Szécsényben 2010 óta a kormánypártok adják a polgármestert és a képviselő-testület többségét is.

Ugyancsak a helyi Fidesz–KDNP-s Ács Rezső a pártszövetség polgármesterjelöltje az október 13-ai önkormányzati választáson – jelentette be tegnap Szekszárd egyéni választókerületének fideszes országgyűlési képviselője. Horváth István hozzátette: az elmúlt öt év Szekszárd életében sikeres volt, köznyugalom alakult ki, a vállalkozások megfelelő módon tudnak működni. Az elmúlt öt évben a fejlesztések tervezése zajlott, a beruházások a következő öt évben valósulnak meg – tette hozzá. A politikus bemutatta a Fidesz–KDNP tíz egyéni képviselőjelöltjét is, akik között öt új induló van. 2014-ben Ács Rezsőt a szavazatok 46,62 százalékával választották polgármesterré, a tíz egyéni körzetből pedig kilencben a Fidesz–KDNP nyert.