2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

A visegrádi Silvanus szállodánál a tüzet sikerült megfékezni, személyi sérülés nem történt + videó

A statikusok már vizsgálják az épületet, a szobák kiürítése csak ezután lehetséges. A kimenekített szállóvendégek részére étel és ital biztosított, jelenleg a tornacsarnokban várakoznak a vendégek – számolt be róla Facebook-oldalán Vitályos Eszter országgyűlési képviselő.

  • A visegrádi Silvanus szállodánál a tüzet sikerült megfékezni, személyi sérülés nem történt + videó

15:00

A tűzoltói munka befejezése után utómunkálatokat végeznek, és átvizsgálják, átszellőztetik az épületet. A tűz keletkezési okát vizsgálják.

A bajban mindenki összefogott!

Köszönjük a visegrádiaknak, a környező településen élőknek, a vendéglatosoknak, éttermeknek a segítséget!

Köszönjük a Volánbusznak, hogy külön buszt biztosítottak.

Köszönjük a rendőrök és az Országos Mentőszolgálatot biztosítását, akik három mentőhelikopterrel és számos mentőautóval érkezetek a helyszínre.

25 gépjárműfecskendővel mintegy 100 tűzoltó próbálta megakadályozni a lángok továbbterjedését.

Külön szeretnék kiemelt köszönetet mondani a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársainak, valamint a szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, pilisborosjenői, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltóknak! Mindnyájan hősiesen küzdöttek, hogy minél hamarabb megfékezzék a lángokat.

Köszönjük kitartó munkájukat!

– írja Vitályos Eszter.

14:00

Körülhatárolták a lángokat a visegrádi Hotel Silvanusban, és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként - tette hozzá.

Csámpai Attila, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban elmondta, teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a mintegy 200 vendég elhagyta a hotelt. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették. A szállodát összesen 230 ember hagyta el a tűz miatt.

A helyszínről kapcsoltuk Orosz Tímea kolléganőnket, aki többek között azt is elmondta, hogy azt még nem lehet pontosan tudni, hogy mi miatt keletkezett a hotelben a tűz. Csak az biztos, hogy a negyedik emelet kapott először lángra, ami átterjedt a tetőszerkezetre is.

13:30

A helyszínen járt Vitályos Eszter országgyűlési képviselő is, aki Facebook-oldalán osztott meg képeket és friss információkat: 

Korábbi cikkünket a témában ITT olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!