2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Geszti élesen bírál, de azért elfogadja az állam pénzét

Év végéig dolgozik a Nemzeti Filmalapnál Geszti Péter, saját filmjét viszont nem reklámozhatja közpénzből – ezt a választ adta a filmalap arra a kérdésünkre, hogy a marketingeseként dolgozó zenész reklámozhatja-e saját filmjét, amire 7,5 millió forintos támogatást nyert. Geszti több interjújában is bírálta az államot, telefonját viszont napok óta nem veszi fel, és munkahelyén sem találtuk, így nem tudtuk megkérdezni, hogy miért vesz fel mégis állami pénzeket.

Gyurcsány Ferenc is énekelte az MSZP dalát a 2006-os kampányban. Ezt is Geszti Péter írta, ahogy Demszky Gábor kampánydalát.

„Kell, hogy legyen egy hely, hol élni igen, de halni még nem kell…” Ez pedig legújabb szerzeménye – a Hungarian in Europe 2014-ben jelent meg, a kivándorlásról szól: „De mi kopog? A szemed. Igen, a küszöbömön áll, a kétség, vele a sötétség, és még, a tesók: a szegénység, na meg az éhség.”

Geszti Péter nemrég egy interjúban a jogbiztonság és a verseny miatt aggódott, szerinte Magyarország lefelé tart és magának is azt tanácsolná: „Költözz el, Peti”. Pedig Geszti a magyar államtól komoly megbízásokat kap. A Nemzeti Filmalap marketingeseként évi 6 millió forintot kaszál, producerként pedig újabb 7,5 milliót nyert pályázaton az alaptól. Legutóbb júliusban pedig a kulturális alapon keresztül kapott 800 ezer forintos megbízást A Pál utcai fiúk musical dalszövegeiért. A zenészt napok óta keressük telefonon, hogyha nincs jogállam, miért fogadja el az állam pénzét, de nem lehet elérni.

Az általa vezetett reklámcégnél is kerestük, de telefonját a kollégáinak sem vette fel. Visszahívást azóta sem kaptunk. Geszti Péter mellett a Nemzeti Filmalap vezetését is hiába kerestük először.

– Ki egyébként a nyilatkozó az ügyben, vagy ki nyilatkozhat?
– Hát ez attól függ, hogy milyen témáról van szó.
– Ez a Geszti… Tehát arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen viszonyban áll ő a filmalappal.
– Értem. Délután tudunk beszélni telefonon.

A hívást hétfőn hiába vártuk, helyette egy nappal később, kedden írásban válaszoltak a kérdésekre. Azt írták: Geszti Péter elismert szakember, a filmalap reklámkampányainak felelőseként saját filmjét viszont nem reklámozhatja majd közpénzen. Marketingszerződése év végén jár le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!