2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Gergényi késve riadóztatott, ez okozta a fejetlenséget

Nem volt egyszemélyi vezetője a rendőri biztosításnak a tévéostromnál, ez okozta a kudarcot – mondta a jelenlegi országos főkapitány a Gergényi-perben. Papp Károly azért is hibáztatja Gergényi Pétert, hogy a Szabadság téren nem alakítottak ki vezetési pontot, és későn rendelték el a riadót.

A tévéostromnál elkövetett rendőri hibákat elemző Ignácz-jelentés felolvasásával folytatódott a Bene–Gergényi-per. „Az MTV székházánál a helyszínirányító parancsnok személy, bár kijelölésre került, azonban az odavezényelt rendőri erők parancsnokai erről tudomással nem bírtak. A helyszínparancsnok kötelezettségeit nem gyakorolta megfelelően, egy idő után az események külső szemlélőjévé vált. Az események súlypontjának eltolódását követően nem került sor a Szabadság téren vezetési pont vagy figyelő pont felállítására” – ismertette Kiss Károly tanácsvezető bíró.

A jelentést összeállító bizottságnak annak idején Fejér megyei kapitányként tagja volt a jelenlegi országos főkapitány is. Papp Károly a bíróság előtt azt mondta, hogy Gergényi Péter késve rendelte el a riadót. „Tisztelt bíróság, a bekövetkezett eseményekhez képest késve történt az intézkedés, ugyanis ebben az időszakban, a jelentésből is kitűnik, három helyszínen folyt a rendőri tevékenység. Volt a Kossuth téren, a másik a Képviselői Irodaháznál, a harmadik pedig a Szabadság téren. Tehát látható volt, hogy az a rendőri erő és eszköz, amely akkor rendelkezésre állt rendőri tevékenység végrehajtásához, nem fog elegendő lenni. És ekkor el kellett volna rendelni a riadót az állomány számára. Sőt, kérni kellett volna az országos főkapitány-helyettestől a Rebisznek a riadóztatását” – mondta Papp Károly.

A tábornok azt is állította, hogy ha nincsenek a vezetési anomáliák, akkor kezelhető lett volna a helyzet. „Mindenki parancsnokolt, és végül senki nem parancsnokolt, ez volt a probléma. Tehát nem volt meg az az egyszemélyi vezető, akinek az egész térségben a rendőri erők, eszközök alkalmazását irányítani kellett volna” – fogalmazott az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly elmondta azt is, hogy a tévészékházhoz csak megfelelően felszerelt egységeket kellett volna vezényelni, de az akkori rendőri vezetők ezt elmulasztották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!