2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Belföld

Gegesy csak akkor indul, ha az MSZP és a DK is mögé áll

Csak akkor vállalja a polgármester-jelöltséget a Ferencvárosban Gegesy Ferenc az Együtt–PM Szövetség színeiben, ha az MSZP és a Demokratikus Koalíció is mögé áll. A politikus korábban öt cikluson át vezette a főváros IX. kerületét. Nevéhez fűződik a városrész rehabilitációja, amelynek során a lebontott önkormányzati ingatlanok bérlőinek egy részét a szomszédos kerületekbe költöztették át. Csepelen a jövevényeknek beilleszkedési gondjaik akadtak.

Az egykori szabad demokrata politikus a baloldal közös polgármesterjelöltjeként próbálkozhat a visszatéréssel a Ferencvárosba, amelyet húsz éven át vezetett, a rendszerváltozástól 2010-ig. Ő irányította a tömbrehabilitációt, amelyben nyomortelepeket is lebontottak. A kiköltöztetett bérlőknek az önkormányzat nem egy esetben a szomszédos kerületekben, például Csepelen vett lakást. A Csepel.hu internetes portál megszerezte a 2008-ig tartó folyamat dokumentumait. A papírokból kiderül: Csepel mellett a VII., a VIII., a X., a XIII., a XX. és a a XXIII. kerületben is vett lakásokat a Ferencvárosi Önkormányzat Gegesy Ferenc idején. Volt olyan csepeli lakás, amelybe 24-en, 25-en érkeztek a Ferencvárosból. „Több esetben olyan családokat költöztettek ki, amelyekkel beilleszkedési problémák voltak. Ezért azt sajnos el lehet mondani, hogy Csepelen a Csillag-telepen, az Ady Endre úti lakótelepen, az Árpád utcában és a Kossuth Lajos utcában ezek az áttelepítések óriási problémákat, feszültségeket okoztak” – fogalmazott Ábel Attila, Csepel alpolgármestere.


A Csepel.hu szerint a kerület korábbi, balliberális vezetése bizonyíthatóan tudott a ferencvárosi kiköltöztetésekről. Októberben az egykori szocialista alpolgármester, Horváth Gyula lesz a baloldal közös polgármesterjelöltje Csepelen. A Ferencváros jelenlegi fideszes vezetése tud a kiköltöztetésekről és a lebontott házak után maradt telkek eladásáról is. „A jellemző az volt, hogy kevesebben választották a visszaköltözést, inkább azok választották, akik ragaszkodtak a lokálpatriotizmusból Ferencvároshoz, akik egyébként is később kerültek ide, tehát a kilencvenes évek elején, közepén kerültek Ferencvárosba. Sokan közülük önkényesként, akiknek öt év után legálissá változott a lakásuk, azok könnyebben választották a távozást a kerületből” – nyilatkozta Bácskai János IX. kerületi polgármester.

Gegesy Ferenc tagadja, hogy a tömbrehabilitáció részben a cigányok ellen irányult. Gegesy Ferenc a Hír TV-nek azt mondta: csak akkor indul polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választásokon, ha mindhárom ellenzéki párt támogatását megkapja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!