2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

G. Fodor Gábor: Karácsony Gergely még Gyurcsánynál is elvetemültebb

„Mindenki teszi a dolgát, a rendőrség nyomoz, Karácsony Gergely pedig hazudik” – mondta G. Fodor Gábor, a Mediaworks Hírcentrum, Narratíva című podcast műsorában, a Városháza-botrány kapcsán.

  • G. Fodor Gábor: Karácsony Gergely még Gyurcsánynál is elvetemültebb

Gyurcsány Ferencen kívül talán csak Karácsony Gergely az a politikai karakter a hazai politikai palettán, aki ennyit hazudik és a sajátjait is elárulja – jelentette ki G. Fodor Gábor, Heiter Dávid Tamással beszélgetve, a Mediworks Hírcentrumának Narratíva című podcast műsorában. Sőt, a XXI. század stratégiai igazgatója szerint a főpolgármester még Gyurcsánynál is „elvetemültebb”, mert bár a szivárványkoalíció vezére jobboldalról nézve a gonosz tartományában helyezkedik el, mégiscsak vannak politikai kvalitásai.

– Karácsony Gergely ezzel szemben megpróbálja jófiúnak kiadni magát és a fővárosi liberális körökben a mai napig tartja magát az az imázs, miszerint ő egy szerethető politikai vezető. Azonban ha megnézzük az elmúlt két éves teljesítményét a főváros élén, akkor arra már senki nem tud mondani semmit – fejtette ki G. Fodor Gábor.

Hozzátette: Karácsony Gergely a megúszásra játszik, és semmiért nem vállalja a felelősséget.

A Városháza eladása körüli botrány – folytatta – világosan rámutat arra, hogy ebben az ügyben a hatalom megtartásának kíméletlen akarásával állunk szemben, azért duzzadt fel az ügy mert már rögtön az elején hazudtak.

A 888.hu főszerkesztője arra is kitért, hogy az egyetlen helyes magatartás az lett volna, ha a főpolgármester rögtön a legelején kiáll és elmondja az igazat, azonban ennek a botránynak most már muszáj, hogy legyen politikai következménye.

Márki-Zay Péter megnyilvánulásait G. Fodor Gábor úgy értékelte, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy viselkedik mint egy elszabadult hajóágyú. – Minden nap mond valamit, aztán képes a saját kijelentéseit is cáfolni, legyen szó akár a migrációról, minimálbérről, vagy a rezsicsökkentésről – mutatott rá a politológus, aki szerint Márki-Zayt nem érdekli, hogy az embereknek mi az igénye, s a gőg és az önhittség jellemzi, éppen ezért egyfajta felvilágosult despotaként lehet jellemezni.

– Tisztán látszik, hogy az elmúlt két hónapban az ellenzék nem csinált semmit, Márki-Zay mögött pedig nincsen politikai támogatottság – vélte a XXI. század stratégiai igazgatója.

A podcastban szó esett G.Fodor Gábor legújabb, „Politikai virológia” címet viseli zsebkönyvéről is. A kötetben a szerző tágabb kitekintést nyújt arra, hogy az egyes országok hogyan kezelték a pandémiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió forintos egészségügyi beruházást adtak át a Harkányi Termál Rehabilitációs Központban. A projekt, mely egy nagyobb fejlesztés utolsó része, a járóbeteg ellátást érinti.
Jövőt épít Hangony

Jövőt épít Hangony

15 férőhelyes, mini bölcsődével gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony. Amellett, hogy a településen sok a kisgyermekes család, a munkahelyteremtés is fontos tényező volt a fejlesztés szempontjából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!