2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Fürjes: Budapest egyik legnagyobb parkja épül meg Csepelen

Megkezdődött a Csepeli Közpark építésének előkészítése, ami a maga 36 hektáros területével Budapest egyik legnagyobb parkja lesz - írta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

  • Fürjes: Budapest egyik legnagyobb parkja épül meg Csepelen

Fürjes Balázs bejegyzésében az áll, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ (BFK) pénteken megindította az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a nyílt közbeszerzési eljárást az új észak-csepeli közpark tervezésére.

"Meggyőződésem, hogy a közlekedés-, különösen a közösségi-, azon belül is a kötöttpályás közlekedés fejlesztése és az otthonteremtés mellett a legfontosabb városfejlesztési feladat Budapesten a zöldítés. A minőségi zöldterület fejlesztése. Több és jobb minőségű közpark, lakossági sportpark létrehozása" - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette, a parkban nagy, szabad pihenőterek, tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, ösvények, közösségi sportpályák, illetve kertek, kültéri fitnesz, mászófalak, görpark, valamint padok is lesznek. Továbbá Duna-parti teraszokat, kiülőket, utcabútorokat és biciklis-gyalogos hidakat építenek ki.

"Mivel városi jelentőségű park lesz itt, a megközelíthetőségén is dolgozunk. Egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és Kálvin térig hosszabbítandó csepeli hév és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani-híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos és kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei felé pedig gyalogos és kerékpáros hidakat készítünk elő" - írta Fürjes Balázs.

Közölte azt is, a park egyik különlegessége az úgynevezett "wetland" kultúra lesz, ami egy, a csapadékvizet környezetbarát módon kezelő vizes élőhely.

A tervezési pályázat idén májusban zárul, a tervek, közösségi tervezésben és az önkormányzatokkal egyeztetve, két év alatt készülhetnek el - jelezte az államtitkár.

Új közparkot tervezünk Észak-Csepelre, nyílt uniós tenderrel indul a munka. Ma az Európai Unió hivatalos közbeszerzési...

Közzétette: Fürjes Balázs – 2021. január 29., péntek

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!