2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Fűrész Tünde: Előremutató, hogy az MNB fontosnak tartja a családok ügyét

A jegybank versenyképességi javaslata kedvezően hat majd a családokra. Az egészségügyi rendszer fejlesztésével és az adóváltozásokkal a nagycsaládosok járhatnak a legjobban. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: az MNB által benyújtott versenyképességi program 330 pontjából 46 kifejezetten a családbarát program eleme.

Nagyon előremutató dolog, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és ennek következtében a bankszektor, illetve a gazdasági élet szereplői is ennyire fontosnak tartják a családok ügyét és igyekeznek olyan javaslatokat kidolgozni, valamint benyújtani a kormány felé, melyek a családok mindennapjait könnyítik meg, emelte ki a Kopp Mária Intézet elnöke.

Fűrész Tünde hozzátette, a szülés és a várandósság körülményei a gyermekvállalás szempontjából meghatározó tényezők. „Ha jó a szülésélmény, akkor később szívesebben vállalnak második, harmadik vagy akár több gyermeket” – fogalmazott.

Ebből a szempontból nagyon fontos, hogy az egészségügyi ellátás is családbarát módon működjön, emelt ki, hozzátéve: nem véletlen, hogy a kormány már korábban meghirdette a Családbarát Szülészetek Pályázati Programot.

„Számos olyan intézkedés van, mely elősegíti azt, hogy a családügyhöz és a gyermekvállaláshoz kapcsolódó egészségügyi ellátás minél inkább családbarát legyen” – jegyezte meg.

Fűrész Tünde kifejtette: az MNB-nek több javaslata van a családalapítás anyagi kérdésére is. Az adórendszer, a gyermekek napközbeni ellátása és a munkaerőpiac kapcsán is számos olyan javaslatot tettek le, melyek összhangban vannak a kormányzati elképzelésekkel.

„Például a családbarát munkaerőpiac egy olyan lehetőség, mely hozzájárul ahhoz, hogy a családi teendőket és a munkavállalást könnyebben össze tudják egyeztetni az édesanyák, édesapák” – hívta fel a figyelmet.

(Forrás: ECHO TV)

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Cseh Katalin elismerte, hogy a céghálózat cégei egymás mellé települtek

A Momentum korrupciós botrányba keveredett európai parlamenti képviselője az ATV-ben azt is elmondta, hogy volt olyan nyertes pályázat, amit valóban ő nyújtott be. 2021. szeptember 20.

Orbán Viktor: A Jobbik szokása, hogy akit börtönnel fenyeget, azzal összeáll

Hevesen támadta az ellenzék Orbán Viktort beszédét követően. 2021. szeptember 20.

Hétfőn sem indult zökkenőmentesen a baloldali előválasztás

A KDNP frakciószóvivője szerint ebből is látszik, hogy az ellenzék még egy előválasztást sem tud megrendezni. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Hekkertámadás vagy rendszerhiba?

Továbbra sem lehet tudni, miért mondott csődöt az ellenzéki előválasztás rendszere a hétvégén. A Napi aktuális vendége volt Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértő.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!