2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Fűrész Tünde: Előremutató, hogy az MNB fontosnak tartja a családok ügyét

A jegybank versenyképességi javaslata kedvezően hat majd a családokra. Az egészségügyi rendszer fejlesztésével és az adóváltozásokkal a nagycsaládosok járhatnak a legjobban. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: az MNB által benyújtott versenyképességi program 330 pontjából 46 kifejezetten a családbarát program eleme.

  • Fűrész Tünde: Előremutató, hogy az MNB fontosnak tartja a családok ügyét

Nagyon előremutató dolog, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és ennek következtében a bankszektor, illetve a gazdasági élet szereplői is ennyire fontosnak tartják a családok ügyét és igyekeznek olyan javaslatokat kidolgozni, valamint benyújtani a kormány felé, melyek a családok mindennapjait könnyítik meg, emelte ki a Kopp Mária Intézet elnöke.

Fűrész Tünde hozzátette, a szülés és a várandósság körülményei a gyermekvállalás szempontjából meghatározó tényezők. „Ha jó a szülésélmény, akkor később szívesebben vállalnak második, harmadik vagy akár több gyermeket” – fogalmazott.

Ebből a szempontból nagyon fontos, hogy az egészségügyi ellátás is családbarát módon működjön, emelt ki, hozzátéve: nem véletlen, hogy a kormány már korábban meghirdette a Családbarát Szülészetek Pályázati Programot.

„Számos olyan intézkedés van, mely elősegíti azt, hogy a családügyhöz és a gyermekvállaláshoz kapcsolódó egészségügyi ellátás minél inkább családbarát legyen” – jegyezte meg.

Fűrész Tünde kifejtette: az MNB-nek több javaslata van a családalapítás anyagi kérdésére is. Az adórendszer, a gyermekek napközbeni ellátása és a munkaerőpiac kapcsán is számos olyan javaslatot tettek le, melyek összhangban vannak a kormányzati elképzelésekkel.

„Például a családbarát munkaerőpiac egy olyan lehetőség, mely hozzájárul ahhoz, hogy a családi teendőket és a munkavállalást könnyebben össze tudják egyeztetni az édesanyák, édesapák” – hívta fel a figyelmet.

(Forrás: ECHO TV)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!