2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Fülöp Attila: A jó szociálpolitika a minél teljesebb élet megteremtéséről szól

A jó szociálpolitika nem az egyszeri jótékonykodásról, hanem a minél teljesebb élet lehetőségének megteremtéséről szól - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.

  • Fülöp Attila: A jó szociálpolitika a minél teljesebb élet megteremtéséről szól

Fülöp Attila a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Napsugár Integrált Szociális Intézménye fennállásának tizedik évfordulójára rendezett konferencián jelezte: Magyarországon a szociális területen fenntartóként az állam, az önkormányzatok, az egyházak mellett a civil szervezetek is jelen vannak, utóbbiak az ellátás kilenc százalékát biztosítják.

A szerepük nagyon fontos, mert ők azok, akik érzik, tudják, mit történik a területükön, hozzájárulnak a helyi közösségek építéséhez, megerősítéséhez - fogalmazott az államtitkár.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a fogyatékkal élőkkel való törődés az emberség mércéje. Jelezte, vannak olyan tevékenységek, amelyeket civil-polgári szervezetek az önkormányzatnál jóval hatékonyabban tudnak ellátni, ezért a város feladatokat bíz rájuk, elvégzésükhöz pedig pénzügyi támogatást biztosít.

A politikus a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületét méltatva azt mondta, hogy a szervezet munkát is biztosít, ezzel önbecsülést ad a rászorulóknak. "Itt nem a kereset számít, hanem az, hogy mit éreznek, amikor munkát végezhetnek" - mondta.

Szita Károly emlékeztetett: az évszázad "beruházásegyüttese" zajlik Kaposváron, a somogyi megyeszékhely néhai polgármesteréről elnevezett 191 milliárd forintos Németh István-program minden fejlesztésénél figyelembe veszik a fogyatékkal élők érdekeit.

Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének elnöke elmondta, hogy az 1980-ban alakult szervezet háromezer tagot számlál, s huszonnégy szolgáltató intézményt tart fenn. Ezek között bentlakásos, nappali intézmény, fejlesztő-foglalkoztató és hospice szolgálat is van.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!