2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Forgalomcsillapítási tesztidőszak Terézvárosban

Hír TV

2020. augusztus 6., csütörtök 15:12

Biciklisek és gyalogosok egyaránt panaszkodnak Terézváros momentumos polgármesterének legfrissebb intézkedése miatt.

Soproni Tamás az Andrássy út szervízútjának egy szakaszát záratta le az autós és kerékpáros forgalom elől, így a biciklisek a járdára kényszerülnek, ami balesetveszélyes.

A gyalogosokat kerülgetve, nagy sebességgel haladnak a biciklisek az Andrássy út járdáján. A Vörösmarty utca és Rózsa utca közti szakaszt ugyanis lezárták az autós és biciklis forgalom elől.

Terézváros momentumos polgármestere közösségi oldalán jelentette be a lezárásokat. Soproni Tamás bejegyzése alatt többen felháborodásuknak adtak hangot. A polgármester szerint a lezárások célja a kultúra népszerűsítése és a forgalomcsökkentés.

A kerület vezetője hozzátette: a tervek szerint október közepéig tart a lezárás, ugyanakkor az emberek az önkormányzat honlapján kifejthetik véleményüket az intézkedéssel kapcsolatban.

Dupla annyi pénzt akart elkülöníteni a kiállításra és a közterületi bútorokra a polgármester, mint amennyire szüksége lett volna – erről már a VI. kerület fideszes képviselője beszélt. Lindmayer Viktor hozzátette: az intézkedést balesetveszélyesnek és átgondolatlannak tartják.

Az Andrássy út is is egyike annak a 15 helyszínnek, ahol elkezdődnek a forgalomcsillapítási kísérletek a fővárosban. Az akció keretében mindenhol változik, vagy már meg is változott a forgalmi rend.

Hír TV