2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Fónagy: Az egész nemzetet érte hihetetlen kár és tragédia

A zsidó származását nyíltan vállaló Fónagy János államtitkár szerint az Élet Menete azt bizonyítja, hogy a magyarok túlnyomó többsége átérzi a náci népirtás iszonyatát.

A kormánypárti politikus napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben azt mondta, hogy a magyar nemzet tragédiái közül mérete, embertelensége és értelmetlensége miatt kiemelkedik a holokauszt.

„Különösen a XX. század nagy tragédiái között kiemelt helyet foglal el a holokauszt – mondta Fónagy János. – Nemcsak méretei, nemcsak 600 ezer magyar ember értelmetlen halála, nemcsak a magyar nemzetközösséget ért jelentős és pótolhatatlan kár, hiszen amikor több százezer embert megsemmisítő táborokba vittek a Felvidékről, Erdélyből és a jelenlegi Magyarország területéről, akkor nemcsak zsidó családokat, hanem elvitték a magyar pedagógust, elvitték a magyar gyógyszerészt, elvitték a magyar orvost. Az egész nemzetet érte hihetetlen, mind a napig nagyon meghatározó kár, kár és tragédia” – közölte a fejlesztési államtitkár.

Harcolni kell a sötét gondolatok ellen

A szélsőséges eszmék könnyen otthonra találnak a nehéz sorsú emberek lelkében. Erről az Országgyűlés alelnöke beszélt, amikor a parlamentben megemlékezett a holokauszt magyarországi áldozatairól. Jakab István hozzátette: évszázadokkal a felvilágosodás után még mindig harcolni kell Magyarországon a sötét gondolatok ellen.

A demokratikus erők közös fellépését sürgette az újnácik ellen a szocialista Steiner Pál is. Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy vasárnapra tízezreket várnak az Élet Menetére. Pártja nevében azt javasolta, hogy állami támogatással minden magyar diákot vigyenek el az auschwitzi emlékmúzeumba. Az egykori haláltáborban több százezer magyar zsidót, cigányt és politikai üldözöttet gyilkoltak meg a vészkorszak idején.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!