2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Folytatódik az ellenzéki roncsderbi: Lukácsi Katalin nekiesett Vona keresztfiának

2019. július 30., kedd 07:56

Megint egymás torkának estek: Lukácsi Katalin egy Facebook-posztban ment neki Szotyori-Lázár Zoltánnak.

Zsák a foltját – gondolhatnánk a két ellenzéki „politikus” csörtéje kapcsán, ugyanis nem csupán az Orbán-gyűlölet közös bennük, hanem az is, hogy mindketten szembeköpték korábbi közösségüket. Lukácsi Katalin politikai tevékenysége kimerül abban, hogy elárulva a jobboldalt, kiugrott a KDNP-ből, azóta pedig a balliberális médiában haknizik, a határon túli magyarokat szidalmazó Szotyori-Lázár pedig keresztapja, Vona Gábor bukása után lépett ki a Jobbikból.

Vona keresztfiának egyébként Sorosról is jó véleménye van: „Egyébként az én magánvéleményem az, hogy ezeknek az ún. Soros szervezeteknek egy része kifejezetten értékes, nagyon magas szakmai színvonalú és pótolhatatlan munkát végez. Gondolok itt elsősorban a Transparency Internationalra.”

A két ellenzéki „titán” most épp Szolnokon esett egymásnak, történt ugyanis, hogy a Szolnoki Többség nevű Facebook-oldalon (melynek kezelője Vona keresztfia) megosztottak egy Origo-cikket (amit azóta eltávolítottak).

Lukácsi azonnal tűéles diagnózist állított fel: Vona keresztfia Fidesz-ügynök.

„Megkérjük a Demokratikus Koalíciót, a Magyar Szocialista Pártot és LMP – Lehet Más a Politikat, hogy határolódjanak Szotyori-Lázár Zoltántól, hiszen egy valódi ellenzéki sem azonosulhat azzal, hogy a Fideszt hívjuk segítségül ellenzéki vitáink tisztázásához. Az ellenzéki táborban meglátásunk szerint vállalhatatlan az a hozzáállás, hogy az ellenségem ellensége a barátom„.

A politikai tényezőként nehezen értelmezhető Lukácsi Katalinról eddig is tudtuk, hogy nem a legélesebb kés a fiókban, de hogy így üti ki saját politikai oldalát, az tőle is meglepő. Nem is olyan régen még a balliberális politikusok éppen az „ellenségem ellensége a barátom”-mentalitásra hivatkoztak, amikor szembeköpve saját elveiket összebútoroztak a náci elhajlásoktól sem mentes Jobbikkal.

Néhány órával később újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, melyben azért sivalkodik, hogy letiltották a Szolnoki Többség oldalára írt kommentjét.

Mint az látható, Lukácsinak az fájt, hogy hitelességet kértek rajta számon, bár ez nemcsak nála, hanem az egész ellenzéki oldalon olyan ritka, mint a fehér holló.

Az ellenzéki szereplők marakodása azonban nem csupán totális politikai inkompetenciájuk ékes bizonyítéka, hanem azt is megmutatja, hogy ha az ellenzék következő generációját az ilyen Lukácsi Katalinok, Nagy Blankák és Márki-Zayok adják, akkor Orbán Viktor nemcsak 2030-ig, de 2050-ig is nyugodtan tervezhet. Mi pedig már csak egy kávét kérünk.

888.hu