2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Belföld

Folytatja a Fidesz az aláírásgyűjtést a migráció megállításért

Itthon a Fidesz folytatja az országos aláírásgyűjtést a bevándorlás megállításáért. A hét pont egyike, hogy Brüsszel szüntesse be a migránskártyákat. A Hír TV tudósítója kedd napközben a görögországi Diavata befogadóközpontnál járt, ahol több bevándorló is megmutatta név nélküli bankkártyáját, amelyre havonta kapnak pénzt.

  • Folytatja a Fidesz az aláírásgyűjtést a migráció megállításért

Bemutatta a migránskártyáját egy bevándorló a Hír TV tudósítójának Görögországban. A névtelen kártyával a migránsok bármit vásárolhatnak. Egy másik, a táborban lakó férfi pedig azt mondta, havonta 150 eurót kap a kártyára. Tudósítónk beszámolója szerint a Thesszaloniki melletti befogadóközpontból a migránsok szabadon kijárhatnak, és elmehetnek a városba.

Görögországban minden bevándorló igényelhet migránskártyát. Így kapott támogatást a terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. is, akit Budapesten fogtak el. A szír férfi a gyanú szerint legalább 20 ember kivégzésében vett részt az Iszlám Állam katonájaként.

Múlt pénteken jelentette be Orbán Viktor a Fidesz EP-programját. A párt országos aláírásgyűjtést kezdett a hétpontos akcióterv támogatására. A brüsszeli bürokrácia sokáig tagadta a migránskártyák létezését, de végül kiderült, hogy név nélküli, pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak akár olyanoknak is, akik összefüggésbe hozhatók a terrorizmussal

- mondta Eger országgyűlési képviselője.

Senkit nem kérdeztek meg, hogy az európai polgárok, az európai adófizetők pénzét ilyen módon lehet-e fordítani akár a terrorizmusnak a támogatására, ez egy nagyon rossz irány, ezt azonnal le kell állítani

– fogalmazott Nyitrai Zsolt a Fidesz országgyűlési képviselője.

Sopronban is elkezdték az aláírásgyűjtést.

Magyarországnak az az érdeke, hogy minél több olyan európai parlamenti képviselőt küldjünk Brüsszelbe, akik Brüsszelben képviselik Magyarországot, és nem Magyarországon Brüsszelt. Ez az alapvető érdek, meg az, hogy a keresztény kultúrát megőrizzük és ebben minden magyar emberre szükségünk van ebben a küzdelemben

– fogalmazott Farkas Ciprián, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Amellett, hogy meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, a programban szerepel még, hogy egyetlen országot se lehessen kötelezni a bevándorlók befogadására, a migráció kezelését pedig vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Ezen kívül Európába senki ne léphessen be érvényes okmányok nélkül, Brüsszel ne adjon pénzt a bevándorlást segítő szervezeteknek, ehelyett térítse meg a határvédelem költségeit. A Fidesz szerint el kell érni, hogy Európában ne érhesse hátrányos megkülönböztetés a keresztényeket, az uniós intézmények élére pedig bevándorlást ellenző vezetők kerüljenek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-A Zöldek Pártja, vagy röviden Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd, listavezetőjük az európai parlamenti választáson Jávor Benedek lesz - ismertették szombati kongresszusuk döntéseit a párt társelnökei vasárnap, online is közvetített rendezvényükön.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Balázs: Támogatjuk a svéd NATO-csatlakozást, de van egy kis bökkenő

Orbán Balázs: Támogatjuk a svéd NATO-csatlakozást, de van egy kis bökkenő

Várjuk a svéd kormányzati szereplőktől, hogy megnyugtassák a magyar parlament tagjait, az a célunk, hogy minél nagyobb parlamenti többséggel tudjuk támogatni Svédország NATO-csatlakozását, hasonlóan Finnországéhoz - fejtette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a két ország magyar támogatásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!