2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Folyamatosan szépül a Margitsziget

Átadták a felújított zenélő kutat és a japánkertet a Margitszigeten.

A kutat eredetileg a székely származású Bodor Péter építette 1820-ban, tetején egy Neptun-szoborral, amely egy nap alatt fordult körbe, mutatva az időt is. A kút azonban 1836-ban egy hóviharban tönkrement, de még abban az évben újjáépítették. Kisebb-nagyobb felújítások voltak ugyan, de az elmúlt tizenhét évben az állaga teljesen leromlott. A japánkert is megújult: új kerti bútorokat, fából készült műalkotásokat raktak ki, és új növényeket is telepítettek. A főpolgármester az átadón azt mondta: folytatják a margitszigeti felújításokat.

– Folytatódnak ezek a fejlesztések, komplex csatornaépítéssel, lesz lóvasút, lesz kamerarendszer, kommunális létesítmények, értékőrzővel is felszereljük a környezetet az idelátogató nagyszámú futó érdekében. Az utak, járdák felújításra kerülnek, a rózsakertet már felújítottuk, megindul 2015-ben a fürdőigazgatóság közreműködésében a Palatinus strand megújítása, funkcióbővítése és nem idénystranddá, hanem egész évben használható létesítménnyé tétel, és folytathatnám a sort, körülbelül huszonegy projektünk áll készen a margitszigeti fejlesztési koncepció megvalósítása érdekében – közölte Tarlós István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!